Ο ελληνορωσικής καταγωγής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει η ιστοσελίδα 101greatgoals.com σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης «παρακολουθείται στενά» για τους δεσμούς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ελληνορωσικής καταγωγής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει η ιστοσελίδα 101greatgoals.com σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο: Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης «παρακολουθείται στενά» για τους δεσμούς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως σημειώνει, πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ το 2012, ο «εκκεντρικός», όπως τον χαρακτηρίζει, επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης της FC Rostov. Επικαλούμενη ρεπορτάζ, η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι το τηλεοπτικό του κανάλι, το Οpen, έχει προβληθεί ως αυτό που πρέπει να παρακολουθεί κανείς αν θέλει λιγότερο αντι-ρωσικές αντιδράσεις σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, η εν λόγω ιστοσελίδα επικαλείται το Yahoo sport σύμφωνα με το οποίο «η ρωσική πρεσβεία απροκάλυπτα ενθάρρυνε τους Έλληνες να παρακολουθήσουν τον σταθμό του, το Open TV, ώστε να χαίρει κανείς μια εναλλακτική άποψη σε αυτό που αποκαλούσε “παραπλανητική προπαγάνδα” σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Ο Σαββίδης έχει μεγάλη πέραση στη βόρεια Ελλάδα, τόσο λόγω της ανανέωσης που πραγματοποίησε στον ΠΑΟΚ, τον οποίο ανέλαβε το 2012 και αυτή τη σεζόν είναι δεύτερος στην ελληνική Super League, όσο και λόγω των επενδύσεών του στην (ελληνική) οικονομία σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική κρίση στη χώρα είχε αρχίσει να διαφαίνεται», σημειώνει η ιστοσελίδα και συνεχίζει: Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τον θυμούνται ως τον άνθρωπο που μπήκε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο το 2018, μετά από μια διαιτητική απόφαση που θεωρούσε ότι αδικούσε την ομάδα του.

Έπονται κυρώσεις;

Μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Σαββίδης έχει προσφέρει καταφύγιο σε πρόσφυγες Έλληνες και Ουκρανούς σε ένα από τα ξενοδοχεία του, αλλά η εγγύτητά του με τον Πούτιν δημιουργεί ερωτήματα.

Το 2017, για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Ενότητας (στη Ρωσία), ο Πούτιν απέστειλε επιστολή στον Σαββίδη στην οποία ανέφερε:

«Αγαπητέ Ιβάν Σαββίδη,

Σας συγχαίρω για την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας.

Ο πατριωτισμός, ο σεβασμός στην ιστορία της Πατρίδας, η ευθύνη για την πίστη της ένωσαν και βοήθησαν το έθνος μας να ξεπεράσει τις δυσκολίες για αιώνες.

Σήμερα η δέσμευση σε αυτές τις διαρκείς αξίες και ιδανικά μας κάνει πιο δυνατούς, μας δίνει εμπιστοσύνη σε όλα τα εγχειρήματα – στο όνομα της επιτυχίας και της ευημερίας της Ρωσίας».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το 2013 απονεμήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη ο τίτλος του επίτιμου πολίτη της Ελλάδας για τον ξεχωριστό ρόλο του στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων.
Καθώς διευρύνονται οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Σαββίδης δεν έχει ακόμη βρεθεί στο στόχαστρο ο ίδιος, ωστόσο «η περίπτωσή του προφανώς παρακολουθείται στενά», σημειώνει το 101greatgoals.com επικαλούμενη άλλη πηγή.

Το πόσο ισχυροί διατηρούνται ακόμη αυτοί οι δεσμοί μένει να φανεί, αλλά θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις εάν αποδειχθεί ότι οι σχέσεις διατηρούνται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».