Υπάρχουν εκείνοι που επιλέγουν να τοποθετούν στοιχήματα σε παρολί, άλλοι σε μονά αποδεκτά. Κάποιοι προτιμούν μικρές αποδόσεις, κάποιοι άλλοι προτιμούν να ρισκάρουν. Στο παρακάτω κείμενο να αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του παρολί, ώστε να μπορείτε πιο εύκολα όταν κάνετε εγγραφή σε μία Νόμιμη Στοιχηματική εταιρεία, όπως είναι η Betsson , να μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες κέρδους.

Στη θεωρία, το παρολί είναι το στοίχημα που συνδυάζει πολλές επιλογές, από διαφορετικά ματς, σε ένα δελτίο. Για παράδειγμα, αν έχετε ξεχωρίσει πέντε σημεία, πολλαπλασιάζετε όλες τις αποδόσεις μεταξύ τους, και προκύπτει η συνολική απόδοσή του παρόλι σας.

Αντίθετα, στα μονά αποδεκτά, ποντάρετε μόνο σε μια επιλογή, από έναν αγώνα. Τα παρολί στοιχήματα ανεβάζουν την απόδοση, εξιτάρουν και μπορούν να χαρίσουν εντυπωσιακές νίκες. Ωστόσο, ο παίκτης που βλέπει μακροπρόθεσμα θα προτιμήσει σίγουρα τα μονά αποδεκτά. Έτσι, θα έχει υπό μεγαλύτερο έλεγχο τα στοιχήματά του, θα μπορεί να μειώσει τις απώλειες και να αυξήσει τα κερδισμένα του δελτία.

1. Στο στοίχημα παρολί δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε το παραμικρό λάθος. Στα παρολί πρέπει οι προβλέψεις σας να βγουν απόλυτα σωστές. Αρκεί να «σπάσει» ένα και μόνο σημείο, για να χαθεί όλο το στοίχημα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες μεγάλες νίκες, αλλά σίγουρα οι ήττες θα είναι κατά πολύ περισσότερες. Και μακροπρόθεσμα, αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό.

2. Όσο περισσότερους αγώνες περιλαμβάνει ένα δελτίο, τόσο πιο δύσκολο είναι να κερδίσει. Ένα δελτίο με έξι π.χ. αγώνες, είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσει. Οι πιθανότητες να γίνει το κακό αυξάνονται κατά πολύ, αφού υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί σε ένα από τα πολλά γεγονότα του παρολί. Αντίθετα, στα μονά, όλα κρίνονται από ένα και μοναδικό ματς.

3. Μπορείτε πιο εύκολα να καλύψετε ένα στοίχημα που είναι μονό αποδεκτό, παρά ένα παρολί. Αν έχετε ποντάρει σε ένα και μόνο ματς και βλέπετε ότι δεν κυλάει όπως θα θέλατε, μπορείτε να μειώσετε τις απώλειες ποντάροντας στο live την κόντρα του αρχικού σας σημείου. Είναι πολύ θετικό να μπορείτε να μειώσετε τη ζημιά, είναι και να την εξαλείψετε.

4. Το στοίχημα χρειάζεται μελέτη και παρακολούθηση των αθλητικών γεγονότων. Ένας σωστός παίκτης εξετάζει πολλές παραμέτρους πριν στοιχηματίσει. Απουσίες ομάδων, κίνητρο, έδρα, καιρός, στατιστικά. Εκ των πραγμάτων, δεν είναι εύκολο να προλάβει να σχηματίσει τόσο καλή άποψη, για πολλούς αγώνες. Συνεπώς, πολλές φορές κάποια μέρη του παρολί αφήνονται στην τύχη τους. Όταν όμως στοιχηματίζεις σε ένα ματς, είναι πιο εύκολο να αναλύσεις καλύτερα τα δεδομένα.

Οι έρευνες που έχουν γίνει ανάμεσα σε χιλιάδες παίκτες όσον αφορά τις προτιμήσεις τους πάντως, έχουν δείξει ότι ο επικρατέστερος είναι τα μονά αποδεκτά.

Οι έμπειροι παίκτες στοιχήματος λαμβάνουν υπόψη τους την “αξία” που έχει ένα ποντάρισμα. Δεν ποντάρουν στα “τυφλά”, αλλά μελετούν τα δεδομένα για να δουν αν αξίζει να στοιχηματίσουν σε κάποιον αγώνα ή όχι.

Ένα από τα “αιώνια” ερωτήματα στο στοιχηματικό κόσμο άλλωστε, είναι αν υπάρχει αξία στο ποντάρισμα των φαβορί σε μικρές αποδόσεις. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι εταιρίες στοιχημάτων επιλέγουν πολύ προσεκτικά τις αποδόσεις των αγώνων.

Τα εντός έδρας παιχνίδια των φαβορί, προσφέρονται συνήθως σε τιμές από 1,05 έως 1,50. Τις περισσότερες φορές το αρχικό κεφάλαιο αυξάνεται κατά 2%-3% στο τέλος των πρωταθλημάτων, αν ποντάρουμε συνεχώς σε αυτά τα φαβορί.

Στην περίπτωση που υπάρξει “χασούρα”, το αρνητικό πρόσημο υπερκαλύπτεται από τις διοργανώσεις στις οποίες το επιτυχημένο ποσοστό των προβλέψεων είναι μεγαλύτερο.

Είναι πιθανό, ακόμα και μια απόδοση κάτω του 1.20, να συνιστά “value bet”. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να είμαστε απόλυτοι, γύρω από τον τρόπο που παίζουμε στοίχημα. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στη μελέτη του κουπονιού.

Γενικά, είναι σαφές ότι δεν πρέπει να αμελούμε τα φαβορί καθώς στην πλειοψηφία των παιχνιδιών τους επιβεβαιώνονται. Το σημαντικό είναι να μην είμαστε προκατειλημμένοι με κανένα σημείο, ανεξαρτήτως απόδοσης, και να ερευνούμε διεξοδικά κάθε πιθανή επιλογή.

Όλα στο στοίχημα εξαρτώνται από τις μεταβλητές που είναι οι ομάδες καθώς και τις αποδόσεις. Φυσικά και τα μεγάλα φαβορί αξίζουν σε πολλές περιπτώσεις το ποντάρισμά μας αρκεί αυτό να μην είναι χωρίς μελέτη των δεδομένων. Είναι λάθος, όποτε βλέπουμε για παράδειγμα τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εντός έδρας να ποντάρουμε ανεξαρτήτως των στοιχείων που περικλείουν τις αναμετρήσεις.

Το στοίχημα θέλει μελέτη ακόμη και στο ποντάρισμα των μεγάλων φαβορί. Πρέπει πρωτίστως να ενημερωθούμε για την ειδησεογραφία. Απουσίες παικτών, βαθμολογικό ενδιαφέρον, παράδοση, το ταξίδι της εκάστοτε ομάδας, τα επόμενα ματς και κατά πόσο είναι σημαντικά για τους στόχους της, τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα ή το σύστημα.

Αφού μελετήσουμε όλα τα παραπάνω, επιλέγουμε πονταρίσματα ακόμα και σε μικρές αποδόσεις. Στοιχηματικά, υπάρχει αξία στα φαβορί, αλλά όπως ισχύει σε όλα, δεν πρέπει να γίνεται χωρίς μελέτη των υπόλοιπων δεδομένων.

Sponsored article

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι