Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι τα «περί “στάσης πληρωμών” από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα».

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Μία προσεκτική ανάγνωση των χθεσινών στοιχείων της ΑΑΔΕ αρκεί, για να αποδειχθεί ότι συμπεράσματα περί «στάσης πληρωμών» από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 974 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζεται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 1,7 δισ. ευρώ.

Με τη διαφορά ότι – όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΕ – τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό Α.Φ.Μ., δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη.

Συνεπώς, εάν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται ακριβώς στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Επιπλέον, με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμα χρέη 73 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Άλλωστε, το πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων, η δυνατότητα επανένταξης σε αυτή για όσους την έχασαν στη διάρκεια της πανδημίας και το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των 36 ή 72 δόσεων για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.

Η Κυβέρνηση διευκολύνει και θα συνεχίσει να διευκολύνει τους πολίτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες