Στο ψυχολογικό όριο των 950 μονάδων αναρριχάται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τον τζίρο του να φτάνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα για αρχή, δείχνει διαθέσεις να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα υψηλά του 2022.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,03% στις 950,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Η καλή πορεία του Απριλίου όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τείνει να γίνει και ο μήνας που το ΧΑ άφησε πλήρως πίσω του την πολεμική αβεβαιότητα (στην Ανατολή Ευρώπη) και έκανε τη δική του κίνηση προς τη μεγάλη ανάκαμψη. Ήταν μια εικόνα άλλωστε που εμφάνισε και στις πρώτες εβδομάδες του έτους, αλλά ανακόπηκε όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

Τώρα αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι σαφώς το ανοδικό κύμα θα πρέπει να αναμετρηθεί αργά ή γρήγορα με τη διάρκεια του. Αυτή η αναμέτρηση μάλλον θα έρθει στη ζώνη των 950 – 955 μονάδων, με τους κλάδους που έχουν πρωταγωνιστήσει μέχρι τώρα, τράπεζες, κατασκευές, ενέργεια, πληροφορική, να καλούνται να δείξουν στοιχεία ώριμων τίτλων. Το έργο τους θα διευκολυνθεί εάν το επόμενο διάστημα οι «πολεμικές ιαχές» στην ανατολή Ευρώπη πάψουν…

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται και ο Eurobank, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Quest, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια υποχωρούν κατά 2,60%, με τον Ελλάκτωρ να χάνει 1,24%. Πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Titan και ΟΛΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες