Ο γαλλικός ναυτιλιακός όμιλος CMA CGM πρόκεται να γίνει ένας από τους κορυφαίους μετόχους της Air France-KLM, μετά την υπογραφή συμφωνίας 10ετούς διάρκειας, η οποία θα επιτρέψει στις εταιρείες να συνενώσουν τα δίκτυά τους και να εκμεταλευτούν από κοινού τη μεταφορική ικανότητα των στόλων τους.

Με το deal αυτό η CMA CGM ανοίγει τις δραστηριότητες της στον τομέα των αεροπορικών φορτίων και επεκτείνει την εμβέλειά της μετά από το εξαιρετικά θετικό πρόσημο που εισέπραξε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το συμβόλαιο προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο ομίλων, με στόχο τη δημιουργία ενός άκρως ανταγωνιστικού δικτύου, χάρη στην τεχνογνωσία και το παγκόσμιο αποτύπωμα της Air France-KLM και της CMA CGM.

Η Air France-KLM και η CMA CGM θα εκμεταλλευτούν αποκλειστικά τη χωρητικότητα ενός στόλου που αποτελείται αρχικά από 10 φορτηγά αεροσκάφη και επιπλέον 12 αεροσκάφη «συνδυασμένης μεταφοράς» κατόπιν παραγγελίας. Αυτή η νέα εμπορική συνεργασία καλύπτει επίσης τη χωρητικότητα των αεροσκαφών «συνδυασμένης μεταφοράς» της Air France-KLM, συμπεριλαμβανομένων άνω των 160 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων.

Η CMA CGM θα κινητοποιήσει το μεγάλο εμπορικό της δίκτυο και την παγκόσμια πλατφόρμα logistics και θα συμπληρώσει αυτήν την προσφορά με καινοτόμες λύσεις εφοδιαστικής και πολυτροπικών μεταφορών, ιδιαίτερα στις θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CMA CGM, Rodolphe Saadé, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτή τη στρατηγική συνεργασία με την Air France-KLM. Μας επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά την ανάπτυξη του αεροπορικού μας τμήματος, CMA CGM Air Cargo, το οποίο δημιουργήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, και να τοποθετήσουμε τις δύο εταιρείες μας μεταξύ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή