Σε μικρή απόσταση από τις 890 μονάδες έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έδειξε ότι μόλις άνοιξε η «βαλβίδα ασφαλείας» των 870 μονάδων, ήρθε το ράλι εκτόνωσης της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,6% στις 887,32 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον

Οι αγοραστικές κινήσεις έδειξαν να ενεργοποιούνται εκ νέου στη Λ. Αθηνών, μετά από μία εβδομάδα πλάγιας κίνησης, με τους αγοραστές να προσβλέπουν και στην εκμετάλλευση των εισροών που αναμένονται από την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Όπως παραδοσιακά συμβαίνει, υπάρχει θετικό κλίμα από τους αγοραστές που εισέρχονται σε αυτές τις μετοχές, με την επομένη των αλλαγών να διορθώνουν.Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, τα θετικά στοιχεία που εμφανίζουν αρκετές εισηγμένες στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους αναπτέρωσαν το ηθικό των αγοραστών, οι οποίοι προτιμούν τους τίτλους που έχουν φτάσει σε πολύ ελκυστικά επίπεδα στις αποτιμήσεις τους. Άλλωστε ουδείς παραβλέπει το γεγονός ότι οι μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς μόνο θετικές είναι, εάν δεν συμβεί κάποιο ισχυρό αρνητικό γεγονός.Πάντως, σύμφωνα με την Trader24, η διάσπαση που παρατηρείται στον τρέχοντα πλαγιοπτωτικό σχηματισμό δεν πείθει, τουλάχιστον στο μέτρο της θεωρίας, λόγω της προαναφερθείσας κατάστασης τζίρου, πάντως είναι βέβαιο ότι χτίζεται βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα θετικό momentum, με ζώνη υποδοχής τις 900. Και εφόσον η Fed δεν εκπλήξει αρνητικά με κάποια βαρυσήμαντη δήλωση στις προσδοκίες της για τη νομισματική της πολιτική, τόσο οι επενδυτές θα ξεθαρρεύουν.

Ποιοι τίτλοι ξεχώρισαν στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank ξεχώρισε με το +5,15% και η ΓΕΚ Τέρνα με το +4,21%. Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Alpha Bank, Aegean, Τιτάν και Λάμδα. Η άνοδος σε Jumbo, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Σαράντης, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ ξεπέρασε το 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους