Με χαμηλή συν/κή δραστηριότητα και στενό εύρος διακύμανσης, ο ΓΔ κινήθηκε θετικός μεν, καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς όμως ιδιαίτερη ώθηση να αλλάξει επίπεδο, προφανώς εν αναμονή των πρακτικών της Fed σήμερα αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Και πέρα από το γενικότερο κλίμα διστακτικότητας, η εγχώρια αγορά κοιτάει μπροστά της την επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών (MSCI), αναμένοντας εισροές από την είσοδο της ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ. Έτσι, είναι λογικό να πέφτουν από τώρα κάποια ενδιαφέροντα πονταρίσματα, τόσο σε αυτές τις δύο, όσο και στις υπόλοιπες, εικάζοντας και αντίστοιχα σημαντικούς τζίρους εκείνη την ημέρα, πέριξ των 300 εκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά, η διάσπαση που παρατηρείται στον τρέχοντα πλαγιοπτωτικό σχηματισμό δεν πείθει, τουλάχιστον στο μέτρο της θεωρίας, λόγω της προαναφερθείσας κατάστασης τζίρου, πάντως είναι βέβαιο ότι χτίζεται βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα θετικό momentum, με ζώνη υποδοχής τις 900. Και εφόσον η Fed δεν εκπλήξει αρνητικά με κάποια βαρυσήμαντη δήλωση στις προσδοκίες της για τη νομισματική της πολιτική, τόσο οι επενδυτές θα ξεθαρρεύουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News