Στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου αυξήθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, παρά τις ενδείξεις για μια κατά τα άλλα ισχυρή εικόνα της αγοράς εργσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας οι αιτήσεις για τη εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουνίου ανήλθαν σε 229.000, σημειώνοντας αύξηση κατά 27.000 από τις αναθεωρημένες προς τα πάνω αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Επίσης ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις του Dow Jones, που ανέμενε 210.000.

Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα που ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία των προσλήψεων για το μήνα Μάιο τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις καθώς οι προσλήψεις πλήν του γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 390.000 τον Μάιο.

Οι εταιρείες συνεχίζουν να προσλαμβάνουν παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει προς μια ήπια ύφεση, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν έντονες και συνεχίζονται τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρώτα στάδια του κύκλου αύξησης των επιτοκίων με στόχο να μειώσει τον πληθωρισμό που κινείται σε υψηλά επίπεδα 40 ετών. Οι αξιωματούχοι της Fed ελπίζουν να επιβραδύνουν την αγορά εργασίας, χωρίς να προκαλέσουν άνοδο του ποσοστού ανεργίας, το οποίο βρίσκεται στο 3,6% και κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή