Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Παρά τις εκκλήσεις και συστάσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ για ψυχραιμία και σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Αθήνα.

«37 χώρες συμμετείχαν στην άσκησή μας (Efes 2022) και η Ελλάδα κάλεσε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ» ήταν το «καρφί» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρησιμοποιώντας το βήμα εκδήλωσης για να εξαπολύσει νέα πυρά κατά της Ελλάδας, αλλά και να απαντήσει στα περί «απομόνωσης» της Τουρκίας.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα»

«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» συνέχισε ο Ερντογάν.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με σταθερά βήματα μπροστά. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» τόνισε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας εμμέσως στις αναλύσεις που ερμηνεύουν την εμπρηστική ρητορική των τελευταίων ημέρων ως ρητορική προς εσωτερική κατανάλωση και επιβεβαιώνοντας όσους διαβάζουν πίσω από τη συμπεριφορά του Ερντογάν μετατόπιση της τουρκικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν