Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών ανήλθαν οι δαπάνες των αμερικανικών εταιρειών σε ιδιωτικά τζετ για προσωπική χρήση από διευθυντικά στελέχη και προέδρους, καθώς πολλές επιχειρήσεις χαλάρωσαν τους περιορισμούς στη χρήση τους λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ISS Corporate Solutions, που παραθέτουν οι Financial Times, οι εν λόγω δαπάνες των εταιρειών του S&P 500 αυξήθηκαν το 2021 κατά 35% στα 33,8 εκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο ποσό από το 2012

Διαβάστε επίσης – Εκτόξευση ζήτησης για ιδιωτικά τζετ

Οι leader στις αυξήσεις

Μεταξύ των εταιρειών με τις μεγαλύτερες δαπάνες είναι η μητρική του Facebook, Meta και ο αεροδιαστημικός όμιλος Lockheed Martin.

Διαβάστε επίσης – Λίστα αναμονής για να αγοράσουν ένα ιδιωτικό τζετ

Η Meta ξόδεψε 1,6 εκατομμύρια δολάρια σε ιδιωτικά τζετ για τον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg, ενώ η Lockheed ξόδεψε 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε πτήσεις για το αφεντικό James Taiclet. Η Lockheed Martin είπε ότι διεύρυνε τις δαπάνες της για ιδιωτικά τζετ πέρυσι «υπό το φως της πανδημίας COVID-19».

Αυτό περιελάμβανε 353.303 δολάρια για τα προσωπικά ταξίδια του Taiclet καθώς και για τις μετακινήσεις στο σπίτι του εκτός πολιτείας.

Το μέσο ποσό

Το μέσο ποσό που δαπανήθηκε για διευθυντικά στελέχη και προέδρους για χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών εκτινάχθηκε 36% στα 170.660 δολάρια πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή