Με έντονη νευρικότητα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, οι οποίοι αποτιμούν τα τελευταία στοιχεία από τις εισηγμένες, ενώ αναμένει και τις αποφάσεις της Federal Reserve για τη νομισματική της πολιτική.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,1%, με τον κλάδο του λιανεμπορίου να χάνει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,54% στις 7.344 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,34% στις 13.165 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,20% στις 6.225 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η UBS σημειώνει απώλειες 5,3%, καθώς ανακοίνωσε κατώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς τα τμήματα διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής είδαν πτώση της δραστηριότητας λόγω της ύφεσης της παγκόσμιας αγοράς.

Απώλειες 8% σημειώνει και η γαλλική εταιρεία υλικών ημιαγωγών Soitec, λόγω των κατώτερων αποτελεσμάτων του β’ 3μηνου, ενώ η γερμανική εταιρεία συσκευασίας SIG Group κερδίζει 4,5% μετά τα ισχυρά κέρδη του α’ 6μηνου.

Σε αναμονή της Fed

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη μετά από διήμερη συνεδρίαση, με τις αγορές να τιμολογούν ως επί το πλείστον σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές