Ιστορικό ρεκόρ θεατών για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «έπιασε» σήμερα το γήπεδο Γουέμπλεϊ που φιλοξένησε απόψε τον τελικό ποδοσφαίρου του Euro Women ανάμεσα στις εθνικές γυναικείες ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Ο αγώνας έληξε με μεγάλη νικήτρια την Αγγλία, με 2-1.

Το νούμερο αυτό αντανακλά τον… καημό που είχαν οι  Άγγλοι να καταφέρουν επιτέλους να πάρουν ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, κάτι που περίμεναν χρόνια, με αποτέλεσμα και το ενδιαφέρον για το γυναικείο ποδόσφαιρο να έχει αυξηθεί σημαντικά. Και βέβαια ενισχυτικός παράγοντας ήταν πως, πλέον, δεν υπήρχε και κανένα περιοριστικό μέτρο για την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: UEFA: Πόσα χρήματα θα δώσει στους συλλόγους για τους παίκτες στις εθνικές ομάδες

Συνολικά οι θεατές στο Γουέμπλεϊ έφτασαν τους 87.192, ξεπερνώντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία του Euro, είτε μεταξύ ανδρικών είτε γυναικείων ομάδων.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα γυναικών ήταν στους 68.871 θεατές και είχε καταγραφεί μόλις στις αρχές του μήνα, στο Ολντ Τράφορντ, στον εναρκτήριο αγώνα της Αγγλίας με την Αυστρία.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών στο Euro ήταν το 1964(!), όταν 79.115 οπαδοί είχαν κατακλύσει το Σαντιάγκο Μπερναμπέου στη Μαδρίτη, για να παρακολουθήσουν αγώνα ανάμεσα στην εθνική Ισπανίας και της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά τον περσινό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών, τον Ιούλιο του 2021, μεταξύ της εθνικής Αγγλίας και της εθνικής Ιταλίας, που είχε επίσης διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ, μόλις 67.000 θεατές είχαν προσέλθει στο γήπεδο, λόγω και της πανδημίας. Η Αγγλία τότε είχε ηττηθεί στα πέναλτι από την Ιταλία, με 3-2.

Πάντως, συνολικά η προσέλευση του κοινού στη φετινή διοργάνωση του UEFA Euro Women ήταν ιδιαίτερα υψηλή, φτάνοντας συνολικά τους 574.875 θεατές, που είναι επίσης ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν κάτω από το μισό, στους 240.055 συνολικά θεατές, που είχε καταγράψει η διοργάνωση του Euro Women στην Ολλανδία, το 2017. Στην τότε διοργάνωση, η γυναικεία ομάδα της Ολλανδίας είχε για πρώτη φορά κερδίσει την κούπα, μια επιτυχία που κατάφερε να επαναλάβει απόψε και η Αγγλία!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα