H Αγγλία περίμενε πολλά χρόνια την… κούπα του Euro. Απόψε θα έχει μια ακόμη φορά την ευκαιρία να την κατακτήσει χάρη στην εκπληκτική πορεία που είχαν φέτος οι «λιονταρίνες», οι οποίες θα αγωνιστούν στον τελικό του UEFA Women’s Euro, στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην Γερμανία.

Το άχτι των Εγγλέζων για μια ποδοσφαιρική διάκριση –που έχουν να δουν από το Παγκόσμιο του 1966- έστω και με την γυναικεία εθνική ομάδα ήταν αρκετή για να «στηθεί» μια φιέστα σε νοικοκυριά και παμπ, που θα δώσει μια απρόσμενη τονωτική ένεση στην οικονομία σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων.

Διαβάστε επίσης: OHE: Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Υψηλή κατανάλωση 

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η εμπορική κίνηση και ο τζίρος που θα γίνει σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και παμπ στο όνομα του αποψινού τελικού θα οδηγήσει σε μια άνοδο των δαπανών συνολικά κατά 138 εκατ. στερλίνες.

Μόνο σε μπαρ και παμπ, η GlobalData υπολόγισε πως θα γίνει τζίρος της τάξεως των 46,1 εκατ. στερλίνες, με τους οπαδούς της εθνικής να καταναλώνουν εκατομμύρια λίτρα μπίρας.

Υπολογίζεται πως 19,5 εκατ. Βρετανοί θα συντονίσουν απόψε τους δέκτες τους στον τελικό του γυναικείου Euro. Kαι όσοι από αυτούς θα δουν τον αγώνα στο σπίτι τους, έχουν φροντίσει να προμηθευτούν με τα κατάλληλα ποτά και σνακ, δαπανώντας συνολικά 92 εκατ. στερλίνες.

Ενδεικτικά η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco ανακοίνωσε πως υπολογίζει να πουλήσει συνολικά 25 εκατ. τενεκεδάκια ή μπουκάλια μπύρας, ένα εκατομμύριο μπουκάλια αφρώδους οίνου και 2,4 εκατ. συσκευασίες κατεψυγμένης πίτσας.

Περιμένουν την… κούπα

Θυμίζουμε πως οι «λιονταρίνες» προκρίθηκαν στον τελικό έχοντας προηγουμένως επικρατήσει της Σουηδίας, την Τρίτη, με σκορ 4-0. Συνολικά η μέχρι τώρα πορεία τους ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να αυξηθεί γενικότερα το ενδιαφέρον για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Οι μετρήσεις έδειξαν πως 9,3 εκατ. Βρετανοί παρακολούθησαν τον ημιτελικό, ένας αριθμός ρεκόρ που αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού.

Οι Γερμανίδες προκρίθηκαν στον τελικό κερδίζοντας τις Γαλλίδες, με σκορ 2-1, την Τετάρτη.

Βεβαίως, το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ακόμη μακριά από το να φτάσει στα επίπεδα απήχησης, αλλά και της εμπορικής κίνησης που κινεί το αντρικό ποδόσφαιρο. Οι Βρετανοί ξόδεψαν 563 εκατ. στερλίνες για να γιορτάσουν την πορεία της εθνικής ανδρών, όμως η ομάδα δεν κατάφερε να φέρει τον πολυπόθητο τίτλο.

Ένα χρόνο πριν, η εθνική ανδρών αναμετρήθηκε με την Ιταλία στον τελικό του Euro και πάλι στο Γουέμπλεϊ και τελικά έχασε στα πέναλτι με 3-2, βυθίζοντας στη θλίψη το αγγλικό κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι