Με θετικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον βρετανικό FTSE 100 όμως να αναμένει την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια, καθώς ο πληθωρισμός της χώρας συνεχίζει σε εκτός στόχου επίπεδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,03% στις 7.447 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,64% στις 13.675 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,53% στις 6.506 μονάδες.

Οι ανησυχίες

Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν μπορούν να ακολουθήσουν το θετικό κλίμα τόσο της Ασίας νωρίτερα όσο και της Wall Street χτες, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες εν όψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε γενικές γραμμές να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1995.

Μια τέτοια κίνηση θα ανέβαζε το κόστος δανεισμού στο 1,75% καθώς η κεντρική τράπεζα δίνει μάχη για τον πληθωρισμό και θα ήταν η πρώτη αύξηση κατά μισή μονάδα από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση το 1997. Η αναμενόμενη αύξηση έρχεται καθώς ο πληθωρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασε σε υψηλά 40 ετών, στο 9,4% τον Ιούνιο.

Σε επίπεδο τίτλων η Lufthansa σημειώνει κέρδη 6%, καθώς ανακοίνωσε ζημίες μικρότερες από το αναμενόμενο. Στον αντίποδα, η δανική εταιρεία ιατρικών συσκευών Ambu σημειώνει βουτιά 14% αφού μείωσε την πρόβλεψή της για το περιθώριο και ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 200 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές