Περιορισμένη είναι η αναγκαιότητα για την αύξηση την παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, αναφέρει ο ΟΠΕΚ στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά, καθώς η παραγωγή καλύπτει σιγά σιγά την υποτονική ζήτηση για αργό. Ερμηνεύοντας τη δήλωση, παράγονες της αγοράς, εκτιμούν ότι ο Οργανισμός δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής στο άμεσο μέλλον.

Προχώρησε μάλιστα σε μείωση των προβλέψεων του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος κατά 260.000 βαρέλια στα 100,03 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, επικαλούμενος  τις επιπτώσεις της επιβράδυνσης των παγκόσμιων οικονομιών. Μείωσε επίσης τις προβλέψεις του για τη ζήτηση και για  το 2023 κατά την ίδια ποσότητα στα 102,72 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Διαβάστε επίσης: ΙΕΑ: Στροφή από το αέριο στο πετρέλαιο, ενίσχυση αντιξοοτήτων στην οικονομία

Εκτίμηση για χαμηλότερη ανάπτυξη

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα είναι ασθενέστερη του αναμενόμενου τόσο φέτος όσο και το επόμενο έτος, καθώς ο πληθωρισμός επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές και οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να περιορίσουν την άνοδο των τιμών, σημειώνεται στην έκθεση.

Αναθεώρησε επί το χείρον τις εκτιμήσεις του για την πορεία ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2022 σε 3,1% από 3,5% . Για την αμερικανική οικονομία, ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στο 1,8% φέτος από 3% και στο 1,7% το 2023 από 2,1% .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης