Ανεβάζει… στροφές ο Λευκός Οίκος στην προσπάθεια του να προβάλει το κυβερνητικό έργο με αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση του διακομματικού πακέτου του 1 τρισ.  δολαρίων για μεγάλα έργα υποδομών για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας. Με το πολιτικό σκηνικό να έχει μπει στην ευθεία για τις ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι επενδύσεις του πακέτου μπορεί να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ θα ξεκινήσει περιοδεία σε έξι πολιτείες από την Τρίτη, με σταθμούς στη Φλόριντα, την Οκλαχόμα, τη Μινεσότα, το Οχάιο, τη Νεβάδα και το Νιου Χάμπσαϊρ προκειμένου να επιτηρήσει την αξιοποίηση των κονδυλίων του πακέτου. Άλλωστε οι πρώτες επιδοτήσεις είχαν εγκριθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Όπου ακούτε πτώση του πληθωρισμού, κρατήστε μικρό καλάθι 

Εκτιμάται πως από το συγκεκριμένο πακέτο έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί πάνω από 5.000 νέα project αξίας άνω των 113 δισ. δολαρίων. Όμως, σχεδιάζονται νέες σημαντικές επιδοτήσεις μέχρι τα τέλη της χρονιάς, με έμφαση πλέον στην πράσινη ανάπτυξη, όπως στην ανάπτυξη των δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μόλις προ ημερών το υπουργείο Μεταφορών ενέκρινε 1,66 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις για την απόκτηση 1.800 νέων πράσινων ηλεκτρικών λεωφορείων και άλλα 2,2 δισ. για τον εκσυγχρονισμό δρόμων και γεφυρών.

Τα έργα υποδομών εκτιμάται πως θα τονώσουν την αμερικανική οικονομία σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων βοηθώντας την να αντισταθεί στην αναπτυξιακή τροχιά που έχει εισέλθει λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, της αύξησης του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων. Πρόκειται για έναν στόχο με μεγάλη πολιτική σημασία για τον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικών στην μάχη που δίνουν για να κρατήσουν τα ηνία του Κογκρέσου, στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή