Βολές κατά του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.
«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές» ανέφερε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.
Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν πάτησε το κουμπί: Kόβει το αέριο στην Ευρώπη αν δεν αρθούν οι κυρώσεις
«Η Ευρώπη θα επικρατήσει»
Σύμφωνα με την κ. φον ντερ Λάιεν «Θα αποτύχει (σ.σ. ο Πούτιν). Η Ευρώπη θα επικρατήσει. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις για να βοηθήσει ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ως στόχο:
- Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας
- Ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο
- Βοήθεια τους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα
- Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια».






![Ευρώπη: Τα όπλα πάνω από την αγροτική πολιτική [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/06/ot_NATO_army-300x300.png)








![Γροιλανδία: Τι θα κληρονομήσει ο Τραμπ σε περίπτωση απόκτησής της [χάρτης]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_greenland_panama-2.png)











![Ευρώπη: Τα όπλα πάνω από την αγροτική πολιτική [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/06/ot_NATO_army.png)











