Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα NFTs (non-fungible tokens), σε μία κίνηση που στηρίζεται στην ταχεία ανάπτυξη των ψηφιακών αγαθών κατά τους τελευταίους μήνες.

Το NFT είναι ένα ψηφιακό «αγαθό», το οποίο μπορεί να αποκτηθεί με τη χρήση κρυπτονομισμάτων ή κανονικών χρημάτων, ενώ μπορεί να περιλαμβάνει ουσιαστικά οτιδήποτε σε ψηφιακή μορφή, από εικόνες έως βίντεο ή αρχεία κειμένου.

Η ιδιοκτησία ενός τέτοιου αγαθού καταγράφεται μέσω της τεχνολογίας blockchain, η οποία ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα δημόσιο αρχείο καταγραφής επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να πιστοποιήσει την αυθεντικότητας ενός NFT.

«Η Parler θα συνεχίσει να χτίζει την ψηφιακή της προσφορά με έναν αγωγό NFT που χτίζει κοινότητες και προωθεί τη δημιουργικότητα ενώ προάγει τη δέσμευσή της για την ελευθερία του λόγου και την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Η Μελάνια Τραμπ κυκλοφορεί τη δική της συλλογή NFT

Η εφαρμογή λανσαρίστηκε το 2018, ουσιαστικά σαν μία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιζόμενη σαν ένας χώρος όπου επικρατούσε η ελευθερία του λόγου για όσους έψαχναν μία εναλλακτική πλατφόρμα από τις δημοφιλέστερες Facebook και Twitter. Γρήγορα προσέλκυσε τους οπαδούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, οι μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες των Apple, Alphabet (Google) και Amazon σταμάτησαν την υποστήριξη της υπηρεσίας μετά τις κατηγορίες ότι δεν κατάφερε να «κόψει» το περιεχόμενο που καλούσε στις βίαιες διαδηλώσεις κατάληψης του Καπιτωλίου από τους οπαδούς του πρώην προέδρου Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία