Σε 24ωρη μετέτρεψαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό , στα λεωφορεία και τρόλεϊ μετά την απόφαση που κοινοποίησαν αργά το βράδυ της Τρίτης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ) και το σωματείο εργαζομένων στα λεωφορεία.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την αυριανή κινητοποίηση των Σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης – ΓΣΕΕ: «Νόμιμη η απεργία» – Όχι στη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής στα μέσα μεταφοράς

«Οι Εργαζομενοι της ΣΤΑ.ΣΥ(Μετρό), συμμετέχουμε καθολικά ολόκληρο το 24ωρο, στην Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 9/11/2022.», ανακοίνωσαν τα σωματεία του Μετρό στις γραμμές 2 και 3.

Αντίθετα νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αυριανή απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Η διοίκηση του Οργανισμού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη (με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων επικαλείτο ότι δεν έγινε έγκαιρη ενημέρωση για τη συμμετοχή στην απεργία, όπως επίσης ότι δεν ορίστηκε το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα