Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διορθώνοντας μετά τις επιδόσεις της περασμένης Παρασκευής, ενώ αναμένονται τα μηνύματα από την κατανάλωση στην εορταστική περίοδο για τις εκτιμήσεις των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,49% στις 7.349 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,39% στις 14.375 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,38% στις 6.619 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Με απώλειες στη νέα εβδομάδα οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές μπορεί να είναι λίγο πιο προσεκτικοί την εβδομάδα που ανοίγει σήμερα, με τις μετοχές να αναζητούν κατεύθυνση και τα μηνύματα της αγοράς ομολόγων για ύφεση να παραμένουν. Η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών την Πέμπτη στις ΗΠΑ αναμένεται να σημαίνει ότι οι αγορές θα είναι πιθανότατα πιο επιφυλακτικές την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Είναι πραγματικά μια εβδομάδα όπου η εξάρτηση από τα δεδομένα είναι η φράση-κλειδί», δήλωσε ο Julian Emanuel, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος στην Evercore ISI. «Η προδιάθεση για τις μετοχές είναι υψηλότερη, εκτός εάν τα δεδομένα συνεχίσουν να επιδεινώνονται και οι κεντρικές τράπεζες παραμείνουν πιστές στις επιθετικές τους πολιτικές», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Black Friday, Fed και πληθωρισμός δίνουν τον παλμό στην αγορά

Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλεί η νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 στην Κίνα, ενώ την Κυριακή η χώρα ανέφερε 26.824 νέα τοπικά κρούσματα, πλησιάζοντας το ανώτατο όριο της πανδημίας της χώρας τον Απρίλιο. Το τελευταίο κύμα δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Κίνας να επιμείνει στις προσαρμογές που έχει κάνει στην πολιτική της zero covid, η οποία καλεί τις πόλεις να είναι πιο στοχευμένες στα μέτρα καταστολής και να απομακρυνθούν από τα καθολικά λουκέτα και τα τεστ που έχουν στραγγαλίσει την οικονομία.

Στα μάκρο της εημέρας, απρόσμενη πτώση σημείωσαν τον Οκτώβριο οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του διανεμόμενου φυσικού αερίου. Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού βιομηχανικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 4,2%, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για αύξηση 0,9%. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2021, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 34,5%, που ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις για άνοδο 41,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές