Περισσότερα από 750 εκατ. δολάρια μετοχές της Berkshire Hathaway δώρισε ο Γουόρεν Μπάφετ σε τέσσερα ιδρύματα, τα οποία συνδέονται με την οικογένεια του. την παραμονή των Ευχαριστιών. Ο 92 χρόνος επενδυτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή δεν ήταν τυχαία, καθώς αυτός είναι ο τρόπος του να ευχαριστήσει τα παιδιά του για το φιλανθρωπικό τους έργο.

«Είμαι προσωπικά υπερήφανος για το πώς εξελίχθηκαν τα παιδιά μου», δήλωσε ο Μπάφετ στην Becky Quick του CNBC. «Αισθάνομαι καλά για το γεγονός ότι ξέρουν ότι αισθάνομαι καλά γι’ αυτά. Αυτή είναι η απόλυτη υποστήριξη στα παιδιά μου και είναι η απόλυτη δήλωση ότι τα παιδιά μου δεν θέλουν να ανήκουν σε μια πλούσια δυναστεία.»

Διαβάστε επίσης: Berkshire Hathaway: Παρά τις ζημιές κατά το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία επένδυσε άλλα 3,8 δισ. για αγορές μετοχών

Πού έγιναν οι δωρεές

Ο Μπάφετ δώρισε 1,5 εκατομμύριο μετοχές του ομίλου του στο Ίδρυμα Susan Thompson Buffett, που πήρε το όνομά του από την πρώτη του σύζυγο. Έδωσε επίσης 300.000 μετοχές σε καθένα από τα τρία ιδρύματα που διοικούν τα παιδιά του: το Ίδρυμα Sherwood, το Ίδρυμα Howard G. Buffett και το Ίδρυμα NoVo.

Στους αποδέκτες αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνεται το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Τον Ιούνιο, είχε δώσει 11 εκατομμύρια μετοχές στο Ίδρυμα Γκέιτς, 1,1 εκατομμύρια  στο Ίδρυμα Σούζαν Τόμσον Μπάφετ και 770.218 μετοχές στο καθένα από τα τρία ιδρύματα των παιδιών του

Ο «Μάντης της Ομάχα» έχει ορκιστεί να χαρίσει την περιουσία του με την πάροδο του χρόνου και κάνει ετήσιες δωρεές στα ίδια πέντε φιλανθρωπικά ιδρύματα από το 2006.

.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή