Μπορεί η Berkshire Hathaway να ανακοίνωσε σημαντικές ζημιές για το δεύτερο τρίμηνο του έτους λόγω κυρίως της πτώσης των αγορών, όμως συνέχισε απτόητη να εφαρμόζει τον κανόνα που έχει θέσει ο Γουόρεν Μπάφετ: «αγόραζε στην πτώση». Έτσι, κόντρα στους αρνητικούς ανέμους που επικρατούσαν στα διεθνή χρηματιστήρια, η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές νέες τοποθετήσεις σε μετοχές.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε έδειξαν πως η εταιρεία του Μπάφετ δαπάνησε επιπλέον 3,8 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο για αγορές μετοχών, ανεβάζοντας έτσι τις νέες επενδύσεις της στα 45,2 δισ. δολάρια για τη μέχρι τώρα χρονιά, σε σύγκριση με τις ύψους 16 δισ. δολαρίων ρευστοποιήσεις της περιόδου 2020-21.

Διαβάστε επίσης: Πληθωρισμός και Fed δίνουν τον ρυθμό στις αγορές 

Τι τρέχει με την Occidental 

Ανάμεσα στις επενδύσεις αυτές, ξεχωρίζει η διεύρυνση του πακέτου μετοχών της στην πετρελαϊκή Occidental Petroleum Corp. σε σημείο μάλιστα που κάποια δημοσιεύματα να έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν ο Μπάφετ έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του μια πιθανή κίνηση εξαγοράς του ενεργειακού γίγαντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της SEC, μετά και τις νέες αγορές μετοχών, η Berkshire έχει ανεβάσει το μερίδιο της στο 19,2%.

Η αδιάκοπη… όρεξη της Berkshire Hathaway για μετοχές δεν επεκτάθηκε, πάντως, και στην δική της, καθώς διέθεσε μόλις 1 δισ. δολάρια για επαναγορές, έναντι 3,2 δισ. που είχε διαθέσει τους πρώτους μήνες του έτους.

Σε κάθε περίπτωση τα οικονομικά της εταιρείας πιέστηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πτωτικής τροχιάς των διεθνών χρηματιστηρίων και δη, της Wall Street. H εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 43,8 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο με την αξία του χαρτοφυλακείου της να μειώνεται στα 328 δισ. δολάρια από τα 391 δισ. που ήταν στα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πιέσεις στη Γερμανία για κοινό δανεισμό ως ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση
Διεθνή |

Πιέσεις στη Γερμανία για κοινό δανεισμό στην ΕΕ ως ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση

Στην άτυπη συνάντησή τους την Παρασκευή, οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να ζητήσουν από την Κομισιόν να επεξεργαστεί πρόταση για την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές του φυσικού αερίου