
Tη δυνατότητα σε 120 νέες και νέους συνολικά να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών του στόλου της AEGEAN και της Olympic Air προσφέρει η εταιρεία μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων που έχει εγκαινιάσει από το 2018.
Ως αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού, οι 49 πρώτοι από τους συνολικά 100 υποψήφιους βρίσκονται ήδη στα πιλοτήρια της AEGEAN και οι επόμενοι 40 αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της στις αρχές του έτους.
Διαβάστε επίσης – Aegean: «Αντίο» στο τελευταίο Q400
Σε ποιους απευθύνεται
Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN για τους πρώτους 40 υποψήφιους/ες που μόλις ξεκινά, απευθύνεται σε Έλληνες και Κύπριους υπηκόους και προβλέπει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων αποκλειστικά στις σχολές Global Aviation, με έδρα την Αθήνα, και Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα. Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 1η Απριλίου 2023.
Διαβάστε επίσης – Aegean: Διπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών το 9μηνο του 2022
Με την πρωτοβουλία αυτή, η αξία της οποίας ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, η AEGEAN επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των διδάκτρων που απαιτείται. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις
Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με την ανάρτηση του βιογραφικού σημειώματος γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της AEGEAN στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 12η Φεβρουαρίου 2023.
Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής οι υποψήφιοι θα κληθούν σε εξέταση δεξιοτήτων (“Compass” Pilot Aptitude Test), προφορική συνέντευξη και ιατρική αξιολόγηση από κέντρο αεροπορικής ιατρικής της πολεμικής αεροπορίας.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης που πραγματοποιείται από επιτροπή η οποία συγκροτείται από την AEGEAN με τις συνεργαζόμενες Σχολές, θα προκύψει η τελική επιλογή των δικαιούχων υποτρόφων.


Latest News

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της Eurobank για την Ελληνική Τράπεζα - Στο 97,994% η συνολική συμμετοχή
Άμεσα θα ασκήσει το squeeze out η Eurobank

INTERLIFE: Υψηλά κέρδη, αύξηση παραγωγής και πρόταση για μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή
Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα της INTERLIFE το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης

Αυξημένος τζίρος στα 370,4 εκατ. ευρώ το 2024 για τα Πλαστικά Θράκης
Προτεινόμενο συνολικό μέρισμα απο τα Πλαστικά Θράκης 0,23 ευρώ ανα μετοχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay