Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις που δέχεται σήμερα η Wall Street, η οποία από τη μία αναμένει την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια και από την άλλη προσπαθεί να διαγνώσει εάν η αδυναμία στην αγορά εργασίας που έδειξαν τα τελευταία επιδράσει στην διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.

Πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια η Fed – Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,62% στις 33.866 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,34% στις 4.063 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,28% στις 11.554 μονάδες.

Εν αναμονή της Fed

Μέχρι την απόφαση της Fed, οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών συνεχίζονται. Οι μετοχές της Peloton σημειώνουν άνοδο άνω του 10%, αφού η εταιρεία εξοπλισμού γυμναστικής ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημίες της μειώθηκαν σε ετήσια βάση, ενώ και οι μετοχές της Advanced Micro Devices κερδίζουν περισσότερο από 3% αφού ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Snap υποχωρούν περισσότερο από 15% αφού ανακοίνωσε απογοητευτικά τριμηνιαία έσοδα.

Την ίδια ώρα, κατά 25 μονάδες βάσης αναμένεται να αυξήσει σήμερα το επιτόκιο – στόχο της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ποσοστό χαμηλότερο των προηγούμενων επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων για την τιθάσευση του πληθωρισμού, που όμως διατηρεί τη τάση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Η αναμενόμενη αύξηση θα θέσει το επιτόκιο αναφοράς της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στο εύρος 4,50%-4,75%, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2007, όταν η οικονομία βρισκόταν στις παραμονές μιας μακράς και βαθιάς ύφεσης, όπως θα αποδεικνυόταν.

Την ίδια ώρα, η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιβραδύνθηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες επηρέασαν τους εργοδότες, σύμφωνα με την εταιρεία ADP. Οι εταιρείες προσέθεσαν μόλις 106.000 νέους εργαζόμενους για το μήνα, από 253.000 τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 190.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street