Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ+, της ανακοίνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα αργού και καυσίμων καθώς και της απόφασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό Brent ενισχύθηκαν κατά 45 σεντς ή 0,5% στα 85,91 δολάρια το βαρέλι. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν άνοδο κατά 62 σεντς ή 0,8% στα 79,49 δολάρια το βαρέλι.

Ινδία: Τα «πάγωμα» στις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος θα φέρει νέο ράλι στις τιμές

Οι συγκρατημένες προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ  βοήθησαν στη υποχώρηση του δολαριακού δείκτη δολαρίου, στηρίζοντας τις τιμές του πετρελαίου, καθώς ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το εμπόρευμα φθηνότερο για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ+ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα διατηρήσει τους υφιστάμενους στόχους για την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου.

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Ιανουάριο, καθώς υποχώρησαν οι ιρακινές εξαγωγές και η παραγωγή της Νιγηρίας δεν ανέκαμψε, με τα 10 μέλη του ΟΠΕΚ να αντλούν 920.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) χαμηλότερα από τον στόχο  που είχαν θέσει στο πλαίσιο της συμφωνίας ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Το έλλειμμα διευρύνθηκε σε σχέση με το Δεκέμβριο που είχε διαμορφωθεί σε 780.000 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές