Ισπανία: Θα στείλει έως 6 Leopard στην Ουκρανία, αποκαλύπτει η El Pais

Ο τελικός αριθμός των αρμάτων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνων που υπάρχουν σε απόθεμα

Ισπανία: Θα στείλει έως 6 Leopard στην Ουκρανία, αποκαλύπτει η El Pais

Tην αποστολή στην Ουκρανία 4 ως 6 γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 σχεδιάζει να στείλει η Ισπανία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές.

Ο τελικός αριθμός των αρμάτων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνων που υπάρχουν σε απόθεμα και από το πόσες άλλες χώρες τελικώς θα προμηθεύσουν με άρματα την Ουκρανία, είπαν οι πηγές στην El Pais.

Γερμανία: «Τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου» η παράδοση των Leopard στην Ουκρανία

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

Αυτό τον μήνα, το Κίεβο εξασφάλισε δεσμεύσεις από τη Δύση ότι θα του προμηθεύσει άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Χθες Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αναμένει να παραλάβει 120 με 140 δυτικά άρματα μάχης από έναν συνασπισμό 12 χωρών σε μια πρώτη φάση βοήθειας.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αυτά τα άρματα μάχης θα περιλαμβάνουν γερμανικά Leopard 2, βρετανικά Challenger 2 και αμερικανικά M1 Abrams, ενώ η Ουκρανία “βασίζεται πολύ” στις συμφωνηθείσες προμήθειες γαλλικών αρμάτων μάχης Leclerc.

Πολωνία: Συνολικά 74 άρματα μάχης στην Ουκρανία

Επιπλέον 60 άρματα μάχης, πέρα από τα 14 Leopard 2 που έχει ήδη υποσχεθεί, σκοπεύει να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε πρόσφατη συνέντευξή του στην καναδική τηλεόραση.

Η Βαρσοβία, η οποία έχει εδραιωθεί ως ένας από τους πιο ένθερμους συμμάχους του Κιέβου, πίεσε έντονα τη Γερμανία να στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία και να επιτρέψει σε άλλες χώρες να το πράξουν επίσης, αίτημα στο οποίο το Βερολίνο συμφώνησε την περασμένη Τετάρτη.

«Η Πολωνία έστειλε πρώτη 250 άρματα μάχης πριν από μισό χρόνο, και περισσότερα έπειτα», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι στο CTV News.

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο