«Χαράς ευαγγέλια» για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των δυτικών Κυκλάδων καθώς για πρώτη φορά θα έχουν τρία συμβατικά πλοία να τους εξυπηρετούν τα νησιά τους τη θερινή σεζόν και δυο για όλο το χρόνο, βελτιώνοντας την πρόσβαση για τους τουρίστες.

Χθες το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) γνωμοδότησε θετικά στην δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού «ΑΝΕΜΟΣ» της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη, που ξεκινάει δρομολόγια την 1η Ιουνίου. Επίσης έδωσε το πράσινο φως και για την δρομολόγηση για διάστημα επτά μηνών του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Σούπερ Σταρ» της SeaJets. Να σημειωθεί ότι τη γραμμή είναι ήδη δρομολογημένο και το «Διονύσιος Σολωμός» της ZANTE FERRIES-ANMEZ A.E..

Φουρτούνες στο ΣΑΣ από έναν «Ανεμο»

Το παρασκήνιο

Μετά από έντονο παρασκήνιο καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας αρχικά ήθελε να δώσει αναβολή στο αίτημα της άμεσης δρομολόγησης του «ΑΝΕΜΟΣ» και αφού προηγήθηκαν επιστολές δημάρχων και φορέων των νησιών τελικά άλλαξε στάση και έδωσε το «πράσινο φως» όπως άλλωστε προβλέπουν οι «άγραφοι» κανόνες του ΣΑΣ, σε περιπτώσεις εκπρόθεσμων δρομολογήσεων. Δηλαδή το «Διονύσιος Σολωμός» που ήταν από την αρχή στη γραμμή θα ξεκινάει πρώτο στις επτά το πρωί, μετά από μία ώρα θα αναχωρεί το «ΑΝΕΜΟΣ» και μισή ώρα αργότερα θα αναχωρεί το «Σούπερ Σταρ» το οποίο άλλωστε κατέθεσε αίτημα δρομολόγησης μετά το »ΑΝΕΜΟΣ».

Έτσι από την 1η Ιουνίου που ξεκινάει δρομολόγια το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη θα καλύπτει δύο δρομολογιακές γραμμές. Ειδικότερα τέσσερις φορές την εβδομάδα για Σέριφο-Σίφνο-Μήλος, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή μετ’ επιστροφή και τρεις φορές την εβδομάδα για Σίφνος-Ίο –Σαντορίνη κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο μετ’ επιστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία επιστολή τους οι Δήμαρχοι Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, επεσήμαιναν μεταξύ άλλων ότι με τη δρομολόγηση του ΑΝΕΜΟΣ καλύπτεται το κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων, η οποία εξυπηρετείται με ένα συμβατικό πλοίο, το Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ.

Επίσης υπογράμμιζαν ότι ο επισκέπτης για την περίοδο του καλοκαιριού θα μπορεί να εξασφαλίσει τη μετακίνησή του και με συμβατικό πλοίο και όχι «μόνον με ταχύπλοο πλοίο με πολύ υψηλό εισιτήριο», γεγονός που «λειτουργεί αποτρεπτικά για την επιλογή των νησιών μας ως τουριστικού προορισμού για μεγάλο αριθμό εν δυνάμει επισκεπτών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά