Ένα ακόμη πλοίο προστέθηκε στον ελληνικό ακτοπλοϊκό στόλο. Πρόκειται για το επιβατηγό-οχηματαγωγό «ANEMOS» της Aegean Sea Lines του Ομίλου Ευγενίδη. Το πλοίο το πρωί χθες Κυριακή έφτασε στη Σίφνο μετά από ένα ταξίδι πολλών ημερών από την Φινλανδία, όπου και το υποδέχθηκαν η δήμαρχος  Μαρία Ναδάλη και πλήθος κόσμου.

Το πλοίο που δεν έδεσε στο λιμάνι λόγω καιρού,  στη συνέχεια έβαλε ρότα για Πειραιά, με μοναδικό «επιβάτη» την εικόνα του Αγίου Συμεών.

Η εικόνα θα παραδοθεί στον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, πρόεδρο του Ομίλου Ευγενίδη,  ο οποίος έχει αναλάβει τις επόμενες εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ιερού πανηγυριού του Αγίου Συμεών στο νησί της Σίφνου. Πρόκειται για ένα έθιμο του νησιού  που χάνεται μέσα στον χρόνο σύμφωνα με το οποίο κάθε χρόνο κάποιος αναλαμβάνει υπεύθυνος και όλα τα έξοδα των εορτασμών και εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Συμεών.

Το έθιμο αυτό είναι πολύ δημοφιλές και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λίστες αναμονής για χρόνια από ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος και τις προετοιμασίες των εκδηλώσεων αυτής της μορφής.

Το Anemos, παραμένει τώρα έξω από το δίαυλο του λιμανιού του Πειραιά ο οποίος έκλεισε λόγω της κακοκαιρίας, με ρότα προς το Πέραμα όπου θα υποστεί ορισμένες εργασίες προκειμένου να είναι έτοιμο για τα δρομολόγια των Δυτικών Κυκλάδων από την αρχή του καλοκαιριού του 2023. Το Anemos είναι ολικής χωρητικότητας 16.850 τόνων έχει μήκος 136,11 μέτρα και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 21,2 ναυτικών μιλίων την ώρα ενώ μπορεί να μεταφέρει 1 700 επιβάτες και 345 IX ή 55 12μετρα φορτηγά οχήματα Το πλοίο αποκτήθηκε, στο τέλος του 2022 από τη νορβηγική Viking Line αντί 11,25 εκατ ευρώ όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Οσλο η νορβηγική εταιρεία.

Η Aegean Sea Lines (πρώην Aegean Speed Lines) του Ομίλου Ευγενίδη, διαχειρίζονταν μέχρι τώρα ταχύπλοα τα οποία πούλησε σταδιακά και αποκτά  για πρώτη φορά ένα συμβατικό επιβατηγό πλοίο το οποίο θα δρομολογήσει στις Δυτικές Κυκλάδες, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η κίνηση αυτή είναι συνεπής με όσα ανέφερε στην ανακοίνωση πώλησης του τελευταίου   της ταχυπλόου, πριν λίγους μήνες. Όπως έγραφε τότε στην ανακοίνωση της η εταιρεία: «ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News