
Η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών χρηστών, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, σημειώνοντας ότι η κινεζική εφαρμογή «προκαλεί» ανησυχίες για την ασφάλεια.
Ο Ρέι τόνισε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σε ακρόαση σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει λογισμικό σε εκατομμύρια συσκευές και να καθοδηγεί αφηγήματα για να διχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την Ταϊβάν ή άλλα ζητήματα.
Τι αλλάζει στο TikTok – Το Project Clover για τον «κατευνασμό» της Ευρώπης
«Ναι, και θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το τελευταίο, συγκεκριμένα, ότι δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα βλέπαμε πολλά από τα εξωτερικά σημάδια ότι αυτό συμβαίνει, αν συνέβαινε», τόνισε ο διευθυντής του FBI σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει χρήστες με παραπληροφόρηση.
«Αυτό είναι ένα εργαλείο που είναι τελικά υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης – και, για μένα, βρίθει ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια», τόνισε.
Δραστικά μέτρα
Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που κατατέθηκε την Τρίτη από δώδεκα γερουσιαστές για να δώσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν νέες εξουσίες να απαγορεύσει το TikTok και άλλες τεχνολογίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αν αυτές συνιστούν απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η έγκριση ενίσχυσε τις προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να απαγορεύσουν τη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.
Άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της διευθύντριας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς, του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς και του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Πολ Νακασόνε, συμφώνησαν στην ακρόαση ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ο Νακασόνε εξέφρασε την Τρίτη ανησυχία κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στη Γερουσία σχετικά με τη συλλογή δεδομένων του TikTok και τη δυνατότητα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων ευρείας επιρροής.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη με επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Πενθήμερο εθνικό πένθος στην Ιταλία – Eκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα
Ο Πάπας Φραγκισκος θα κηδευτεί το Σάββατο – Πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση Μελόνι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας

H «τελική πρόταση» Τραμπ για την ειρήνη στην Ουκρανία - Πού τραβά τη γραμμή των συνόρων
Η Ουκρανία αναμένεται να δώσει σήμερα την απάντησή της στην «πρόταση» των ΗΠΑ που ζητά από το Κίεβο να παραδώσει τις κατειλημμένες περιοχές στον ρωσικό έλεγχο