Η νευρικότητα είναι κυρίαρχη σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να προσπαθούν να απορροφήσουν την προσφορά που εξακολουθεί να υπάρχει, χωρίς όμως να παίρνουν πρωτοβουλίες για υψηλότερες τιμές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,69% στις 1.032,29 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να έχει εκτοξευθεί στα 65 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότεροι αναλυτές συστήνουν στους εμπλεκόμενους υπομονή, καθώς η ακραία μεταβλητότητα θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων, τουλάχιστον εωσότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στα καυτά μέτωπα που πυροδότησαν το sell off του Μαρτίου, δηλαδή το εγχώριο πολιτικό και το διεθνές τραπεζικό.

Συντήρηση

Μέχρι στιγμής ο γενικός δείκτης έχει συντηρήσει τις 1.025 μονάδες, δύο φορές μάλιστα μέσα στον Μάρτιο, έχοντας καλύτερη συμπεριφορά από τις υπόλοιπες αγορές για ακόμα μία φορά. Είναι νωρίς όμως να εκδηλώσει κάποια ανοδική κίνηση, αλλά εάν συνεχιστούν οι πιέσεις και δοκιμαστεί το επίπεδο, θα μπορούσε η κίνηση να δώσει συνέχιση προς τις 1.000 μονάδες. Αντίστοιχα κατοχύρωση των 1.046 μονάδων θα δοκιμάσει και πάλι κίνηση προς τις 1.070-1.080 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo ξεχωρίζει με το +4,07% που καταγράφει, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Eurobank, Autohellas, Coca Cola, Alpha Bank και ΟΛΠ. Θετικά κινούνται οι Λάμδα, Motor Oil, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Πειραιώς, Τιταν, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, ενώ αρνητικά οι ΔΕΗ, Quest, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Aegean και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών