Να αφήσει πίσω το χθεσινό sell off και να ανακτήσει τη ζώνη των 1.030 – 1.040 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας όμως το βλέμμα του σταθερά προσανατολισμένο τόσο στην Ελβετία όσο και στη Φρανκφούρτη.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,79% στις 1.033,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 20 εκατ. ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τη βοήθεια που θα παράσχει η κεντρική ελβετική τράπεζα (SNB) στην Credit Suisse, ύψους 50 δισ. ελβετικών φράγκων έχει προκαλέσει ένα ράλι ανακούφισης στις αγορές επί ευρωπαϊκού εδάφους, και του ΧΑ συμπεριλαμβανομένου, όμως οι ανησυχίες δεν έχουν αποκλιμακωθεί. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε μια νέα περίοδο αναταραχών, κατά την οποία η πτώση των τιμών των ομολόγων έχει επηρεάσει χαρτοφυλάκια μεγάλων ομίλων.

Την ίδια ώρα, ο επόμενος καταλύτης, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική παραμένει ασαφής, καθώς ενώ αναμενόταν ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύξηση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης, όπως είχε σηματοδοτήσει η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τον περασμένο μήνα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος, υπάρχουν πλέον και τα σενάρια μιας μικρότερης αύξησης, στη σκιά των τραπεζικών αναταράξεων. Όλα θα αποσαφηνιστούν μετά το μεσημέρι…

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι Eurobank, Autohellas, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, Quest, Jumbo, Titan, ΔΕΗ, Σαράντης, Λάμδα, Coca Cola και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών