Την ολοκλήρωση της ανέλκυσης της πλωτής δεξαμενής Νο.1 των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που είχε βυθιστεί στις 5 Σεπτεμβρίου του 2018 μετά από θαλασσοταραχή, ανακοίνωσε ο όμιλος ΟΝΕΧ Shipyards & Technologies

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Σε δύο μήνες το «πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο για το σχέδιο εξυγίανσης

«Η επιχείρηση ανέλκυσης της δεξαμενής αποτέλεσε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εγχείρημα λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν, ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, σε συνδυασμό με την πολυετή παραμονή της στον βυθό των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Ελευσίνας (από την 5η Σεπτεμβρίου του 2018)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πλήρης ανέλκυση της δεξαμενής ολοκληρώθηκε στις 28 Μαρτίου 2023, «μετά από εντατική προετοιμασία και σχεδιασμό διάρκειας δύο εβδομάδων, και την επιχείρηση ανέλκυσης που διήρκησε τέσσερις εβδομάδες». Αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα το υπόλοιπο πρόγραμμα συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης της, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ναυπηγείου.

Προσπάθεια αναγέννησης των ναυπηγείων

«Το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα. Παράλληλα όμως, αναδεικνύει και τον βαθμό της πλήρους απαξίωσης και εξαθλίωσης κρίσιμου εξοπλισμού του Ναυπηγείου, όπως οι πλωτές δεξαμενές, δυσχεραίνοντας στο έπακρο το έργο των ειδικών συνεργείων και των εργαζόμενων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΝΕΧ.

«Βασική συλλογική παράμετρος, διοίκησης και εργαζομένων, παραμένει η προσήλωση στην προσπάθεια για την εκπλήρωση του οράματος της αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, και την εγκαθίδρυσή τους ως περιφερειακού κέντρου καινοτομίας και βιομηχανικών λύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανέλκυση ενός τόσο πολύπλοκου και γεμάτου προκλήσεων ναυαγίου έδειξε πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζόμενων των ναυπηγείων στη χώρα μας», σημειώνεται ακόμα.

«Ο όμιλος ONEX συγχαίρει τον κ. Κωνσταντίνο Νιζάμη και την ειδική ομάδα της GREEK DIVING CENTER (Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων), το τεχνικό και μηχανικό επιτελείο των Ναυπηγείων καθώς και όλους τους εργαζόμενους και στελέχη που κατόρθωσαν δουλεύοντας με εντατικούς ρυθμούς, να υπερνικήσουν τις  αντιξοότητες και να πετύχουν το ακατόρθωτο, την ανέλκυση της δεξαμενής Νο.1 των Ναυπηγείων Ελευσίνας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα