
Στην απόλυση περίπου 1.800 υπαλλήλων θα προχωρήσει η Gap στο πλαίσιο μιας ευρείας προσπάθειας μείωσης του κόστους και εξορθολογισμού των λειτουργιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη.
Οι εξαγγελόμενες περικοπές σε προσωπικό είναι τρεις φορές μεγαλύτερες από τις 500 απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο. Οι απολύσεις θα επηρεάσουν εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της Gap, στελέχη και προϊστάμενους τοπικών καταστημάτων που κατέχουν τίτλους ηγεσίας εκτός έδρας.
GAP: Ο καπετάνιος εγκαταλείπει πρώτος το καράβι
Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων δίνει μάχη να επιστρέψει στην κερδοφορία ενώ οι πωλήσεις της υποχωρούν. Οι απολύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση 300 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Gap, Μπομπ Μάρτιν.
«Λαμβάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να αναδιαμορφώσουμε την Gap Inc. για το μέλλον – απλοποιώντας και βελτιστοποιώντας το μοντέλο λειτουργίας μας, και αυξάνοντας τη δημιουργικότητά μας», δήλωσε ο Μάρτιν. Οι απολύσεις θα «απελευθερώσουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες» σε όλες τις επωνυμίες της Gap – την ομώνυμη σειρά της, Old Navy, Banana Republic και Athleta, πρόσθεσε ο CEO.
Η μετοχή της Gap η οποία φέτος έχει υποχωρήσει κατά 16% και πλέον, σήμερα σημείωσε αύξηση κατά 2%.
Το κόστος των απολύσεων
Οι απολύσεις θα κοστίσουν στην Gap περίπου 100 έως 120 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων. Η εταιρεία αναμένεται να ξοδέψει 75 έως 85 εκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με τους υπαλλήλους και 25 έως 35 εκατομμύρια δολάρια σε συμβουλευτικές και άλλες συναφείς δαπάνες, αναφέρει η κατάθεση.
Από τα τέλη Ιανουαρίου, η Gap απασχολούσε περίπου 95.000 μέλη προσωπικού, το 81% των οποίων εργάζεται σε καταστήματα λιανικής. Περίπου το 9% του παγκόσμιου προσωπικού της εργάζεται σε κεντρικά γραφεία.
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, η Gap σημείωσε πωλήσεις 4,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων — μειωμένες κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο — και καθαρή ζημία 273 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 75 σεντς ανά μετοχή. Ανέφερε δε ετήσιες καθαρές ζημίες τόσο το 2020 όσο και το 2022.


Latest News

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια