Επιπλέον καθοδήγηση στο νεότερο προσωπικό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες, αφού παρατήρησαν ότι οι υπάλληλοι που εργάζονται για πρώτη φορά, έχουν ασθενέστερες ομαδικές και επικοινωνιακές δεξιότητες συγκριτικά με τους συναδέλφους τους, σύμφωνα με τους Financial Times.

Οι κατώτεροι υπάλληλοι που πέρασαν μέρος των σχολικών ή πανεπιστημιακών τους ετών απομονωμένοι από τους συνομηλίκους τους δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με συμβούλους της Deloitte και της PwC.

Τηλεργασία: Oλοένα και περισσότεροι νέοι εργάζονται από το σπίτι

Ο αντίκτυπος της πανδημίας

Οι «πρωτάρηδες» έχουν λιγότερη αυτοπεποίθηση σε βασικές εργασίες, όπως το να κάνουν παρουσιάσεις και να μιλούν σε συναντήσεις, ανέφεραν.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για τους εργοδότες να παρέχουν εκπαίδευση σε βασικές επαγγελματικές και εργασιακές δεξιότητες, κάτι που δεν ήταν απαραίτητο τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η Jackie Henry, διευθύνων σύμβουλος της Deloitte στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εισαγωγή πρόσθετης κατάρτισης από δύο από τους μεγαλύτερους φορείς πρόσληψης πτυχιούχων και μαθητευομένων του Ηνωμένου Βασιλείου καταδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στην αντιμετώπιση του μακροπρόθεσμου αντίκτυπου που είχαν οι περιορισμοί της πανδημίας σε ορισμένους ανθρώπους.

Ο Ian Elliott, Chief People Officer της PwC στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι «είναι κατανοητό ότι οι μαθητές που έχασαν τις δραστηριότητες πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της Covid μπορεί τώρα να είναι πιο δυνατοί σε ορισμένους τομείς, όπως το να εργάζονται ανεξάρτητα». Κάποιοι όμως, είχαν «λιγότερη αυτοπεποίθηση παρουσιάζοντας και μιλώντας σε συναντήσεις, καθώς και δυσκολίες στην επικοινωνία όταν συνεργάζονταν με συναδέλφους», πρόσθεσε.

Πολλές από τις νεότερες ομάδες «είχαν ελάχιστη ή εικονική εργασιακή εμπειρία, με λιγότερη έκθεση σε ένα εταιρικό περιβάλλον», δήλωσε η Henry.

Επίσης, είχαν λιγότερη αυτοπεποίθηση, ενώ «πολλοί έχουν συνηθίσει να εργάζονται με απομονωμένο τρόπο», πρόσθεσε.

Η Henry δήλωσε επίσης ότι η Deloitte «βλέπει περισσότερους υποψηφίους που θέλουν να αναβάλουν τις επαγγελματικές τους εξετάσεις και ανθρώπους που παλεύουν με το άγχος με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί».

Η δυσκολία εκπαίδευσης νεοπροσφληθέντων είχε επιδεινωθεί από την υβριδική εργασία, επειδή περιόριζε τις ευκαιρίες μάθησης παρατηρώντας πιο έμπειρους συναδέλφους. Όπως οι περισσότερες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών, η Deloitte και η PwC επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να μοιράζουν την εβδομάδα εργασίας μεταξύ του σπιτιού και του γραφείου τους.

Ειδική εκπαίδευση

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η PwC «ενίσχυσε την καθοδήγηση που παρέχουμε [στο] κατώτερο προσωπικό», είπε ο Elliott. Το σχέδιο περιλαμβάνει να επιτραπεί σε ορισμένους έμπειρους υπαλλήλους να περάσουν δύο χρόνια με απόσπαση ως εκπαιδευτές πλήρους απασχόλησης, καθοδηγώντας τους κατώτερους συναδέλφους τους σχετικά με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας, την απόδοση και την ευημερία τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς, οι εκπαιδευτές λαμβάνουν περαιτέρω εκπαίδευση για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Η PwC θα ξεκινήσει επίσης μια πρωτοβουλία καθοδήγησης που θα τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης πρόσωπο με πρόσωπο και θα διασφαλίσει ότι το κατώτερο προσωπικό «θα έχει περισσότερη έκθεση σε προσωπικές δραστηριότητες με συνεργάτες και διευθυντές», τόνισε ο Elliott.

Επιπλέον, η Deloitte έχει λάβει μέτρα για να βοηθήσει να καλυφθούν τα «κενά δεξιοτήτων» μεταξύ αποφοίτων και μαθητευομένων. Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο εισαγωγικό πρόγραμμα, καθώς και εκπαίδευση σχετικά με την παρουσίαση στο διαδίκτυο.

Από τον Ιούλιο, οι νέοι συνεργάτες θα παρακολουθήσουν επίσης ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με συνεδρίες σχετικά με την «ψυχική ανθεκτικότητα, την υπέρβαση των αντιξοοτήτων και τη σημασία της νοοτροπίας», είπε η Henry.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News