Περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, από 250 επιχειρήσεις έλαβαν τα δεδουλευμένα τους επειδή εντοπίστηκαν από τον ηλεκτρονικό έλεγχο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, αποκάλυψε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΕΒΕΑ).

Εργασία: Η ψηφιακή κάρτα και τα… παραθυράκια της

Τα πιο πάνω στοιχεία αφορούν τους κλάδους όπου εφαρμόζεται το μέτρο, δηλαδή σούπερ μάρκετ, τράπεζες, εταιρείες security και ΔΕΚΟ.

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, το εργαλείο που προωθεί τη διαφάνεια στην αγορά εργασίας, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουμε υλοποιήσει και η οποία θα εφαρμοστεί στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας μέσα στο προσεχές διάστημα», τόνισε η υπουργός Εργασίας, η οποία πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα Επιμελητήρια και τους Κοινωνικούς Εταίρους προκειμένου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε όλους τους τομείς της οικονομίας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός υγιούς και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις της χώρας».

Περιορίζονται τα φαινόμενα για αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία

Όπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «με την καταγραφή του ωραρίου εργασίας με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται δίκαια ενώ περιορίζονται τα φαινόμενα για αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία και εισφοροδιαφυγή».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου αλλά και στις λαϊκές αγορές να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου. «Πλέον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου» σημείωσε.

«Είμαστε αισιόδοξοι» κατέληξε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «πως μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του «ΕΓΑΝΗ ΙΙ» θα έχουμε επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα που μας έχουν επισημανθεί καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων του ωραρίου και των υπερωριών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax