Τεχνολογία της Nissan αποτρέπει την σύγκρουση στις διασταυρώσεις. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις εγκαταστάσεις της Nissan στην Ιαπωνία, παρουσιάστηκε η ικανότητα της τεχνολογίας να εκτελεί ορισμένους αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης, στο πλέον περίπλοκο περιβάλλον των διασταυρώσεων.

Το σύστημα διαθέτει μια νέα λογική ελέγχου για την αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις, που βασίζεται στην τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» και χρησιμοποιεί LIDAR επόμενης γενιάς. Μπορεί να ανιχνεύσει την ταχύτητα, τη θέση και τον πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με οποιοδήποτε αντικείμενο από πλευρική κατεύθυνση. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη κατάσταση ενεργοποιώντας τα φρένα ή απενεργοποιώντας τα όταν ο κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Πόσα ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους – Οι κορυφαίες εταιρείες

Tο Yokohama Lab

Στο μεταξύ, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη πρωτοστατεί στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, το Yokohama Lab της Nissan βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και ανάπτυξης.

Το Yokohama Lab είναι ένα ερευνητικό κέντρο στην περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας που μελετά τον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη (AI), βασισμένη σε μεγάλα δεδομένα, υπερέχει στην ανάλυση και έκφραση πληροφοριών στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, τα αυτοκίνητα της Nissan έχουν φυσική υπόσταση. Η αποστολή του Yokohama Lab είναι να διασφαλίσει ότι τα αποτελέσματα που λαμβάνονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εφαρμοστούν και να χρησιμοποιηθούν στην πραγματικότητα, αντί να περιορίζονται στον κυβερνοχώρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα