
Το ακροδεξιό μόρφωμα που μπήκε στη Βουλή υπό τις ευλογίες του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκβιάσει ή και να προκαλέσει εκλογές.
Εξέλεξε 12 βουλευτές και το «μυστικό» βρίσκεται στο γεγονός ότι στους συνδυασμούς που είχε κατεβάσει στην Επικράτεια είχε μόνον ένα υποψήφιο.
Έτσι, εφόσον κενωθεί η θέση του βουλευτή, τότε για να αναπληρωθεί αφού δεν υπάρχει αναπληρωματικός θα πρέπει να γίνουν εκλογές στις οποίες μπορούν να μετέχουν όλα τα κόμματα.
Είναι προφανές εάν οι «Σπαρτιάτες» επιθυμούν να προκαλέσουν ανώμαλες καταστάσεις θα μπορούσαν είτε σταδιακά είτε μαζικά να προκαλούν εκλογές στις εξής περιφέρειες:
- Α’ Αθηνών
- Βόρειο Τομέα Αθηνών
- Δυτικό Τομέα Αθηνών
- Νότιο Τομέα Αθηνών
- Β’ Πειραιώς
- Ανατολική Αττική
- Αιτωλοακαρνανία
- Αχαϊα
- Ηράκλειο
- Α’ Θεσσαλονίκης
- Β’ Θεσσαλονίκης
- Λάρισσα
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η μοναδική περίπτωση που δεν θα γίνουν εκλογές είναι αν κενωθεί η θέση ένα χρόνο πριν λήξει η θητεία της Βουλής.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εισηγηθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος να αλλάξει το σχετικό άρθρο και να μην ισχύει για τις περιπτώσεις που κόμματα δεν έχουν κατεβάσει περισσότερους υποψηφίους θέτοντας συγκεκριμένο ποσοστό. Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί πριν από τις μεθεπόμενες εκλογές και εφόσον υπάρξει συμφωνία περισσότερων κομμάτων.
Πέραν όλων αυτών, υπάρχει θεωρητικό ενδεχόμενο όταν ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο και ανάλογα με τις ποινές που θα επιβληθούν στο διευθυντήριο της εγκληματικής Οργάνωσης να ανοίξει δρόμος υποψηφιοτήτων ηγετικών στελεχών της. Δηλαδή, για παράδειγμα σε 2 χρόνια να παραιτηθούν βουλευτές των «Σπαρτιατών» και να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές στις συγκεκριμένες περιφέρειες ο Ηλίας Κασιδιάρης ή άλλοι και να διεκδικήσουν να εκλεγούν.
Το ενδεχόμενο είναι απολύτως θεωρητικό, καθώς κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι σύμφωνα με το νόμο Βορίδη δεν έχουν το δικαίωμα αν δεν έχουν εκτίσει το σύνολο της ποινής τους που είναι 13 έτη, εκτός εάν μειωθεί στο Εφετείο.
Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά το θέμα και εφόσον χρειαστεί θα συμπληρωθούν οι σχετικές διατάξεις.
Από σήμερα μετά την ορκομωσία των βουλευτών τρέχει και το 15νθήμερο για την υποβολή ενστάσεων στο Εκλογοδικείο εναντίον συγκεκριμένων βουλευτών των «Σπαρτιατών» ή/και του αρχηγού τους ως «αχυρανθρώπου» του Ηλία Κασιδιάρη καθώς υπάρχουν δημοσίως τεκμήρια ότι λειτούργησε ως τέτοιος. Οι γνώμες των συνταγματολόγων διαφέρουν εάν θα μπορούσε αφενός το Εκλογοδικείο να ασχοληθεί με το θέμα και αφετέρου στην περίπτωση που το Εκλογοδικείο αφαιρέσει την έδρα εάν θα πρέπει να διεξαχθούν και πάλι εκλογές ή εάν θα πρέπει να μοιραστεί στα άλλα κόμματα.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές