Η πρόταση του δανέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου BIG προκρίθηκε για τους ουρανοξύστες Qianhai Prisma Towers που θα ανεγερθούν στη Σενζέν της Κίνας. Οικοδομημένοι από τη μία και την άλλη πλευρά της Shenzhen Hong Kong Plaza, οι ουρανοξύστες θα έχουν αντιστοίχως ύψος 300 και 250 μέτρα και θα γέρνουν ο ένας προς τον άλλον καθώς θα υψώνονται· ο υψηλότερος θα είναι ουρανοξύστης κατοικιών και ο δεύτερος γραφείων.

«Και οι δύο ουρανοξύστες συνελήφθησαν ως ιδέα σαν απλά πρισματικά δομικά περιβλήματα τα οποία έχουν ανοιχτεί για να αφήσουν χώρο για δημόσιο χώρο εκεί που βρίσκονται» τόνισε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του BIG.

Στο Τόκιο ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Ιαπωνίας

«Οι ανοιγμένες “ ραφές” και οι γωνίες που χάσκουν επιτρέπουν σε χώρους πράσινου να ανέρχονται από το έδαφος προς τον ουρανό, αφήνοντας “ σφήνες” για υπαίθριους κήπους και βεράντες για τη ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται εκεί», πρόσθεσε.

Στο 6,3% η ανάπτυξη στο β’ τρίμηνο

Στο μεταξύ, η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με «νέες δυσκολίες», παραδέχθηκαν οι κορυφαίοι κινέζοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου για την εξέταση της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας, έπειτα από την δημοσίευση των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι η λειτουργία της οικονομίας σήμερα αντιμετωπίζει «νέες δυσκολίες και νέες προκλήσεις», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, αναφερόμενο ειδικότερα στη χαμηλή εγχώρια ζήτηση.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση περιγράφηκε «σημαντικός αριθμός κινδύνων», «κρυμμένων κινδύνων σε τομείς-κλειδιά» της οικονομίας, καθώς και ένα «σύνθετο και δυσχερές εξωτερικό περιβάλλον», με φόντο τις γεωπολιτικές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Κίνα παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα για το δεύτερο τρίμηνο ανάπτυξη +6,3% σε ετήσια βάση, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αυτός ο ρυθμός, που θα προκαλούσε ζήλια στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες, είναι ωστόσο παραπλανητικός διότι η σύγκριση εξακολουθεί να γίνεται με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η ανάπτυξη είχε πληγεί σοβαρά από την επιβολή lockdown στην Σαγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή