Yποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη των συναλλαγών την Παρασκευή μετά τις οριακές απώλειες στην Ασία.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές μειώθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν την πιθανότητα των κεντρικών τραπεζών να είναι πιο «επιθετικές» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, παρά την αισιοδοξία που υπάρχει γύρω από την μείωση του πληθωρισμού.

Χρυσός: Θα σπάσει κάθε ρεκόρ; – Εκτιμήσεις για 2.500 δολάρια

Οι δείκτες

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,6% στις 7.576,31 μονάδες, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου αύξησαν τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, σύμφωνα με αναλυτές.

Στην ευρωζώνη, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης χάνει 0,4% στις 15.941,26 μονάδες και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού εμφανίζει απώλειες 0,6% στις 7.393,10.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,4% μετά μετά από υποτονικές συναλλαγές σε μετοχές των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από σχόλια της Federal Reserve Bank του Σαν Φρανσίσκο και την πρόεδρο Mary Daly. Ενώ τα στοιχεία την Πέμπτη έδειξαν ότι ο βασικός πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρά, η κεντρική τράπεζα έχει περισσότερη δουλειά να κάνει για να δαμάσει τις πιέσεις των τιμών, σύμφωνα με την Daly.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές