Το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας σιγά-σιγά, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο πια για τις ομάδες που απαρτίζουν τη λίγκα.

Κάνε μια παύση και τσέκαρε τι σημαίνει ο κωδικός προσφοράς* bet365 στην εγγραφή!

Αυτό γιατί, οι διοικήσεις των περισσότερων εξ αυτών, σπαταλούν… εξωφρενικά ποσά φέτος, με στόχο να φέρουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη και να εκτοξεύσουν το πρωτάθλημα σε ποιότητα και ανταγωνισμό.

Πάνω από 20 πλέον, πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε όποια ομάδα ήθελαν σε μεγάλα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, αποφάσισαν να απαρνηθούν τη “γηραιά ήπειρο” και να γεμίσουν τις τσέπες τους από πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Τελευταία κίνηση που έκανε μεγάλη εντύπωση στο φίλαθλο κοινό, είναι η απόκτηση του Φρανκ Κεσιέ από την Αλ-Αχλί. Οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της ομάδας πλήρωσαν 12.5 εκατομμύρια ευρώ για να αποσπάσουν το “ναι” της Μπαρτσελόνα και να φέρουν τον πρωταθλητή Ισπανίας πέρυσι με τους “Μπλαουγράνα”, στη Saudi Pro League.

Εκτός από τον Ιβοριανό μέσο, η Αλ-Αχλί έχει αγοράσει τον Ριάντ Μαχρέζ από τη Μάντσεστερ Σίτι με 35 εκατομμύρια ευρώ, τον Αλάν Σεν-Μαξιμέν από τη Νιούκαστλ με 27.2 εκατομμύρια και τον Εντουάρ Μεντί από την Τσέλσι αντί 18.5 εκατομμυρίων. Συν ότι απέκτησαν ελέυθερο τον Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, η… πρωταθλήτρια μεταγραφών στη Σαουδική Αραβία, με βάση τα ποσά που έχει δαπανήσει, είναι η Αλ-Χιλάλ. Έχει βγάλει από τα ταμεία της ήδη 178 εκατομμύρια ευρώ, για να αγοράσει με 60 εκ. τον Μάλκομ από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με 55 εκ. τον Ρούμπεν Νέβες από τη Γουλβς, τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς από τη Λάτσιο με 40 εκ. και τον Καλιντού Κουλιμπαλί από την Τσέλσι αντί του ποσού των 23 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

Οι παραπάνω δύο δεν είναι οι μόνες ομάδες του πρωταθλήματος που ενισχύθηκαν με… παικταράδες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Αλ-Ιτιχάντ μπορεί να μην έδωσε πολλά χρήματα σε ομάδες, αλλά έφερε στην ομάδα δύο ποδοσφαιριστές προσφέροντάς τους αστρονομικά ποσά συμβολαίων. Ο λόγος για τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Εν’Γκολό Καντέ που αποκτήθηκαν ελεύθεροι από Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι αντίστοιχα. Ακόμα, είναι άξιο να αναφερθεί ότι πλήρωσαν 46.7 εκατομμύρια τη Λίβερπουλ για τον μέσο Φαμπίνιο και 29.1 εκατομμύρια τη Σέλτικ για τον εξτρέμ Ζότα.

Ψηλά στη λίστα με τα “τρελά” ποσά που ξόδεψε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι και η Αλ-Νασρ που έκανε την αρχή αποκτώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον περασμένο Ιανουάριο. Το… “Ronaldo effect” είναι πλέον εμφανές για την απόφαση σπουδαίων ποδοσφαιριστών να έρθουν στη Saudi Pro League.

Η Αλ-Νασρ πλήρωσε τη Μπάγερν Μονάχου 30 εκατομμύρια ευρώ για τον Σαντιό Μανέ, 25 εκατομμύρια τη Λανς για τον Σεκό Φοφανά, 18 εκατομμύρια την Ίντερ για τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και μόλις 4.6 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άλεξ Τέλες.

Τη λίστα ολοκληρώνει η Αλ-Ετιφάκ που προπονεί πλέον ο Στίβεν Τζέραρντ, καθώς απέκτησε με 14 εκατομμύρια τον Τζόρνταν Χέντερσον από τη Λίβερπουλ, με 6.9 εκατομμύρια τον Τζακ Χέντρι από την Κλαμπ Μπριζ και ελεύθερο από τη Λιόν, τον επιθετικό Μούσα Ντεμπελέ.

Μόνο οι παραπάνω πέντε ομάδες ξόδεψαν συνολικά το εξωφρενικό ποσό των 445.5 εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφές. Αν προσθέσετε σε αυτά και τα ποσά συμβολαίων, είναι προτιμότερο να καθίσετε γιατί θα… ζαλιστείτε!

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι