Μερικές ημέρες θα απαιτηθούν για να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή ροή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία, μετά την κατάρρευση των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα.

«Μπλακ άουτ» στα βρετανικά αεροδρόμια – Πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις

Χθες εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες της χώρας,  αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάστηκαν να στραφούν σε χειροκίνητα συστήματα.

«Δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση η κατάρρευση των συστημάτων»

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας, οι αρχές δεν θεωρούν ότι το τεχνικό πρόβλημα ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

«Θα υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις σήμερα και υποψιάζομαι για μερικές ακόμη ημέρες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες θα πάρουν τα αεροπλάνα τους και θα επαναφέρουν τις υπηρεσίες τους στο φυσιολογικό», δήλωσε ο Χάρπερ στο BBC την Τρίτη.

Το αεροδρόμιο Χίθροου, ο πιο πολυσύχναστος κόμβος της Βρετανίας, ενημέρωσε τους επιβάτες στο X, πρώην Twitter, να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία πριν μετακινηθούν προς το αεροδρόμιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι έκαναν αλλαγές στα προγράμματά τους για να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, αλλά ορισμένα αεροπλάνα και πληρώματα δεν ήταν εκεί που έπρεπε.

«Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν πιο σκληρά για να μπορέσουν οι πληγέντες πελάτες να συνεχίσουν και πάλι το ταξίδι τους», δήλωσε η British Airways στο X.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα