H DIMAND πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη και γίνεται συμμέτοχος στην αναμόρφωση της εικόνας της πόλης. Με δραστηριότητα στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, από το 2005, αναλαμβάνει «δράση» στη Βόρεια Ελλάδα, με μόττο «Δημιουργούμε τις πόλεις που θέλουμε να ζούμε». Απτά παραδείγματα στην Αθήνα και τον Πειραιά, αποτελούν η ανάπλαση πέριξ της πλατείας Ομονοίας και η επανάχρηση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Άγιο Διονύσιο, αντίστοιχα.

Piraeus Port Plaza

Με έμφαση στις αστικές αναπλάσεις, η εταιρεία αναπτύσσει σύγχρονα, βιοκλιματικά κτίρια γραφείων ή μικτών χρήσεων αλλά και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Αξιοποιεί κτίρια τοπόσημα, σεβόμενη την ιστορία και την ταυτότητά τους με «οδηγό» την αναγέννηση και αναζωογόνηση των πόλεων. Στόχος της είναι να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία των ακινήτων, ως σημεία αναφοράς, πολιτισμού και αξίας για την πόλη και την κοινωνία.

Στη Θεσσαλονίκη, η DIMAND προχωρά σε πλάνο εκτιμώμενης αξίας, στην πλήρη του ανάπτυξη, πλέον των τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (€400.000.000). Στο ευρύτερο σχέδιο αστικής ανάπλασης εντάσσονται:

• η αξιοποίηση των ιστορικών πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ

• η ανάπτυξη του HUB26, του πρώτου βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου της Β. Ελλάδος

• η δημιουργία περιαστικών υποδομών Logistics, μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας

• Το Project Skyline, χαρτοφυλάκιο 573 ακινήτων ανά την Ελλάδα, με τα 50 από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη

Στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, η προοπτική μιας εντυπωσιακής αναγέννησης ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Οι πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας «ΦΙΞ», ένα βιομηχανικό ακίνητο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του 1880 και ολοκληρώθηκε σταδιακά, στο τέλος του 1980, ετοιμάζονται να βιώσουν μια μεταμόρφωση, μετά από 40 χρόνια σιωπής. Το κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς, βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ΟΣΕ αλλά και στο καινούργιο μετρό, ενώ η άμεση σύνδεσή του με το λιμάνι, καθώς και η εγγύτητά του με το Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος, το καθιστούν πολυσύχναστο κόμβο δραστηριοτήτων.

Πρώην εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας ΦΙΞ

Στην έκταση των 23 στρεμμάτων, θα αναπτυχθεί ένα συγκρότημα μικτών χρήσεων, που θα φιλοξενεί ξενοδοχεία, κατοικίες, γραφεία, χώρους πολιτισμού και άθλησης, εστιατόρια καθώς και εμπορικά καταστήματα. Θα αποτελείται από τρία διατηρητέα κτίρια, και δύο νέα, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 46.500 τ.μ. και 15.500 τ.μ. υπόγειων χώρων. Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τα κτίρια θα συνομιλούν και θα γεφυρώνουν το παρελθόν με το μέλλον, συνδυάζοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την παραδοσιακή αξία των διατηρητέων κτιρίων.

Η ανάπλαση της παλαιάς ζυθοποιίας συνοδεύει την ανάπτυξη του πρώτου, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου της Β. Ελλάδος. Στα 7.700 τ.μ. της έκτασης, αναγείρονται 20.200 τ.μ. γραφείων με 10.800 τ.μ. υπόγειους χώρους. Το HUB26 πρόκειται να αποτελέσει πόλο έλξης για την επιχειρηματική δραστηριότητα εθνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Το έργο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί επί της 26ης Οκτωβρίου, στην πρώην ζυθοποιία ΦΙΞ και το HUB26, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ανάπλασης της Δυτικής πύλης. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει νέους χώρους δημόσιας χρήσης, όπως πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους, που θα συνδέουν τα διάφορα σημεία με το κέντρο της πόλης, προάγοντας έτσι τη βιώσιμη κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία της εταιρείας για δωρεά μελέτης ποδηλατοδρόμου και ανάπλασης της 26ης Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια.

HUB 26

Η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει στη Θεσσαλονίκη με επιπλέον έργα, όπως τη δημιουργία του μεγαλύτερου logistics center της Βορείου Ελλάδος, στο πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ.

Σε μία προνομιακή τοποθεσία, καθώς απέχει 23 χλμ. από το κέντρο και 16 χλμ. από το λιμάνι της πόλης, θα αναπτύξουμε περιαστικές υποδομές Logistics, μεγάλης κλίμακας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Πρόκειται για μια επένδυση που αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και 150 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Τέλος, ακολουθεί το Project Skyline, η μεγαλύτερη συμφωνία μεταβίβασης χαρτοφυλακίου ακινήτων (αμιγώς) που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Η DIMAND μαζί με την Premia Properties, συμμετέχει στο επενδυτικό σχέδιο της Alpha Bank που αφορά σε 573 ακίνητα, διαφόρων χρήσεων, σε όλη τη χώρα, με περίπου 50 από αυτά να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Η υλοποίηση των παραπάνω αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην ανανέωση της Θεσσαλονίκης και, κατ΄ επέκταση, στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της και της σημασίας της διεθνώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις