
Η συμμετοχή της Βραζιλίας στον όμιλο πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ+ γίνεται με σκοπό να να πείσει τις άλλες χώρες να απομακρυνθούν από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε το Σάββατο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Η Βραζιλία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρισκόταν προ των πυλών της ένταξης στον ΟΠΕΚ+, γεγονός που θα την καταστήσει την 24η πετρελαιοπαραγωγό χώρα μέλος του διεθνούς οργανισμού που ρυθμίζει την παγκόσμια παραγωγή του πετρελαίου.
ΗΠΑ: Αποκάλυψε πώς θα περιορίσει το μεθάνιο που εκλύεται από πετρέλαιο και φυσικό αέριο
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για εμάς να συμμετάσχουμε στον ΟΠΕΚ+, γιατί πρέπει να πείσουμε τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο ότι πρέπει να προετοιμαστούν για το τέλος των ορυκτών καυσίμων», δήλωσε ο Λούλα στην COP 28, τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.
«Προετοιμασία σημαίνει χρήση των χρημάτων που βγάζουν για να επενδύσουν, ώστε ήπειροι όπως η Αφρική και η Λατινική Αμερική να μπορούν να παράγουν τα ανανεώσιμα καύσιμα που χρειάζονται, ειδικά το πράσινο υδρογόνο», πρόσθεσε.
Στην ενεργειακή μετάβαση μέσω… πετρελαίου
Μετά το σχόλιο του Λούλα, ο υπουργός ορυχείων και ενέργειας της Βραζιλίας, Αλεξάντερ Σιλβέιρα τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα.
Όπως έγραψε «θα οδηγήσουμε τις χώρες παραγωγής πετρελαίου να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση. Υπό την ηγεσία του προέδρου Λούλα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα από το πετρέλαιο για τη χρηματοδότηση καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας».
Ο Σιλβέιρα ήταν που ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του θα αποδεχτεί την πρόσκληση για ένταξη στον ΟΠΕΚ+.


Latest News

Σε 2 εβδομάδες ο οδικός χάρτης για απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια
Ο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον της Ενεργειακής Ασφάλειας στο Λονδίνο

Eυελιξία στην αποθήκευση φυσικού αερίου ζητά η επιτροπή της ευρωβουλής
Η ψηφοφορία για τη διαπραγματευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί του θέματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο

Άρση των κυρώσεων σε Nord Stream και ρωσικά assets στην Ευρώπη μελετούν οι ΗΠΑ
Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο των συζητήσεων για τερματισμό του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας

Στο μικροσκόπιο οι επιδοτήσεις στο ρεύμα - Τι ανακοίνωσε ο Παπασταύρου
Άμεσα θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Τι τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

«Δεν πήραμε το μάθημα από την ενεργειακή κρίση» - Καμπανάκι από τον ΙΕΑ
Η σύνοδος κορυφής του Λονδίνου θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια του εφοδιασμού και στα διδάγματα της κρίσης που ακολούθησε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»

Στρώνοντας τον δρόμο για το αμερικανικό LNG - Αλλάζουν οι κανόνες για τις εκπομπές μεθανίου στην ΕΕ;
Ο Βρυξέλλες προσπαθούν να καταστήσουν πιο εύκολο για το αμερικανικό φυσικό αέριο να φτάσει στην Ευρώπη

Με το βλέμμα στην πράσινη μετάβαση τα διυλιστήρια
Οι δύο κορυφαίοι ενεργειακοί όμιλοι Motor Oil και HELLENiQ ENERGY συνεχίζουν την υλοποίηση των στρατηγικών τους σχεδίων για την πράσινη μετάβαση

Η Ινδία ανανεώνει την πολιτική φυσικού αερίου για να κάνει πιο προσιτή την τιμή του
Ζητούμενο για την Ινδία είναι να ενισχύσει το πλαίσιο για τη διαρκή διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου και να το καταστήσει οικονομικά πιο προσιτό

Τέλος το αμερικανικό LNG για την Κίνα - Νέα ώθηση στις αγορές από Ρωσία
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Κίνα έχει εισαγάγει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό του LNG της από τις ΗΠΑ