Δρομολόγια τρένων μεγάλων αποστάσεων και εκατοντάδες πτήσεις προς και από τη γερμανική πόλη του Μονάχου ακυρώθηκαν σήμερα λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρίας λειτουργίας των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn και του Αεροδρομίου του Μονάχου.

Η ματαίωση αναχωρήσεων και αφίξεων για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον έως το μεσημέρι (μία ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Κακοκαιρία: Χιόνια σε υψόμετρο 300 μέτρων και θυελλώδεις ανέμους φέρνει ο «Alexis»

Η μετεωρολογική υπηρεσία DWD της Γερμανίας προέβλεψε παρατεταμένες χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου για μεγάλο μέρος της Βαυαρίας, με αναμενόμενο χιόνι έως και 30-40 εκατοστά κατά τόπους, «ένα μεγάλο μέρος αυτού μέσα σε διάστημα 12 ωρών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου», αναφέρει η DW.

Τα περισσότερα τοπικά δρομολόγια λεωφορείων και τραμ ακυρώθηκαν από το βράδυ της Παρασκευής καθώς οι οδικές συνθήκες επιδεινώθηκαν.

Εκχιονιστικό καθαρίζει δρόμο σε προάστιο της βαυαρικής πρωτεύουσας

Τα τρένα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Deutsche Bahn.

Η αναστολή δρομολογίων αναμένεται να διαρκέσει όλη την ημέρα, σύμφωνα με την εταιρεία, που συμβούλευσε τους επιβάτες να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους.

«Το ύψος του χιονιού στο Μόναχο έχει φτάσει τα 31 εκατοστά. Η κυκλοφορία των λεωφορείων και του τραμ έχει πλέον διακοπεί, ενώ αναφέρονται διακοπές ρεύματος και πολλά πεσμένα δέντρα», γράφει χρήστης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα