Η μείωση των φόρων για τους Αμερικανούς με χαμηλότερο εισόδημα θα βελτίωνε την ανοδική τους κινητικότητα, την υγεία και τη ζωή τους συνολικά και θα συνέβαλε στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας – ακόμη και αν αυτό σημαίνει αύξηση των φόρων για τους πλουσιότερους, τόνισε ο ισχυρός λαντρας της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον.

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολιτική που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που έχω δει ποτέ» είπε ο Ντίμον κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ουάσιγκτον που διοργάνωσε το Bipartisan Policy Center. «Οι μειώσεις φόρων για τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα θα χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα, φροντίδα των παιδιών και εκπαίδευση. Και θα το πλήρωνα αν αυξάνόταν λίγο η φορολόγηση των πλουσίων»

Τζέιμι Ντίμον: Τι θα έκανε ο ισχυρός άνδρας της Wall Street αν γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί νομοθέτες συζητούν τη μεταρρύθμιση και την επέκταση της πίστωσης φόρου εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, ή EITC, η οποία βοηθά ορισμένους Αμερικανούς με χαμηλό και μέτριο εισόδημα να μειώσουν το ποσό των φόρων που οφείλουν ετησίως. Οι φορολογούμενοι μπορεί να επιλεχθούν για επιστροφή χρημάτων εάν η πίστωση τους υπερβαίνει τη φορολογική τους υποχρέωση για το έτος. Εκτός από το ομοσπονδιακό EITC, πολλές πολιτείες έχουν τη δική τους πίστωση.

Οι αυξήσεις φόρων για τους πλουσιότερους Αμερικανούς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ομοσπονδιακού EITC, είπε ο Ντίμον. «Υπάρχουν τόσες πολλές φοροαπαλλαγές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», είπε.

Αυτό ώθησε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο οποίος βρέθηκε στο ίδιο πάνελ, να αναφερθεί στους κανόνες που επιτρέπουν σε ορισμένους φορολογούμενους να εκπίπτουν ορισμένους πολιτειακούς και τοπικούς φόρους από το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εισόδημά τους, κάτι που τείνει να ωφελεί τους ανθρώπους σε πολιτείες με υψηλότερη φορολογία, όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ. «SALT – ας απαλλαγούμε εντελώς από το SALT», είπε ο Ράιαν.

«Συμφωνώ μαζί σας», είπε ο Ντίμον. «Είμαι Νεοϋορκέζος και όλοι οι φίλοι μου στη Νέα Υόρκη με μισούν εξαιτίας της στάσης του»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή