Νευρικότητα επικρατεί και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες λαμβάνουν διφορούμενα μηνύματα από τους δείκτες των επιμέρους οικονομιών, όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από τη Γερμανία και την Ισπανία, ωστόσο δεν χάνουν την επαφή τους με τα ιστορικά υψηλά που καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,12%, με τον κλάδο των τραπεζών όμως να κερδίζει 0,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 7.903 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,03% στις 18.267 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,04% στις 8.14 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου Ocado σημειώνει άλμα 4,2%, αφού ανέφερε αύξηση εσόδων κατά 10,6% σε ετήσια βάση στο τμήμα λιανικής για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Απρίλιο και να διαμορφωθεί στο -27,4, χαμηλότερα από το προηγούμενο αναθεωρημένο ποσοστό, σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM).

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,3 μονάδες στο -3,1. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να ανέλθει κατά 3,3 μονάδες στο -1,5.

«Η ανάκαμψη στο καταναλωτικό κλίμα είναι πολύ αργή», σχολίασε ο ειδικός καταναλωτών του NIM, Rolf Burkl. «Η αύξηση του πραγματικού εισοδήματος και η σταθερή αγορά εργασίας παρέχουν καλές συνθήκες για ταχεία βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη ασφάλειας σχεδιασμού και αισιοδοξίας για το μέλλον μεταξύ των καταναλωτών».

Επίσης, η οικονομία της Ισπανίας επεκτάθηκε κατά 0,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής. Σε ετήσια βάση, η ισπανική οικονομία εκτιμάται ότι αναπτύχθηκε κατά 2% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης