Το πλήθος των εταιρικών αποτελεσμάτων προσπαθούν να αξιολογήσουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή όμως να εστιάζει στην Anglo American, η οποία δέχτηκε προσφορά για την εξαγορά της από την BHP Group.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,07%, με τον κλάδο των τροφίμων να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,60% στις 8.088 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,32% στις 18.083 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,11% στις 8.083 μονάδες.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Διόρθωσαν οι αγορές, βουτιά 2,1% για τον Nikkei

Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Anglo American, η οποία σημειώνει άλμα 13%, μετά την ανακοίνωση της ότι έλαβε μια «ανεπιθύμητη, μη δεσμευτική και υπό όρους πρόταση» για εξαγορά όλων των μετοχών από τον Όμιλο BHP της Αυστραλίας.

Επίσης, κέρδη 4,3% σημειώνει η Barclays, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ανήλθαν στις 1,55 δισ. στερλίνες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Τα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, ο γίγαντας τροφίμων και ποτών Nestle υποχωρεί κατά 4,5%, καθώς ανέφερε πτώση 5,9% στις πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο στα 22,1 δισ. ελβετικά φράγκα, λόγω σημαντικής οπισθοδρόμησης από την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Επίσης, απώλειες 1,8% σημειώνει η Deutsche Bank καθώς ανακοίνωσε 1,275 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 10%.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Μάιο και να διαμορφωθεί στο -24,2, έναντι του αναθεωρημένου ποσοστού -27,3 του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ινστιτούτο έρευνας αγοράς GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM).

Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,8 μονάδες στις 0,7 μονάδες. Ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αναμένεται να ανέλθει κατά 12,2 μονάδες στις 10,7.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές