Mια νέα συνεργασία ανακοίνωσε σήμερα η Nissan με την αυτοκινητοβιομηχανία Silence της Acciona. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν έξυπνη και πιο ευέλικτη ζωή στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, η Nissan θα έχει δικαιώματα διανομής για τη σειρά προϊόντων Silence, συμπεριλαμβανομένων των διθέσιεων οχημάτων Silence S04 και των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, μέσω του εκτεταμένου δικτύου λιανικής της σε όλη την Ευρώπη.

Αυτοκινητοβιομηχανία: Γιατί Nissan και Honda παραμερίζουν τον ανταγωνισμό τους

Η συνεργασία δίνει στη Silence πρόσβαση στο τεράστιο δίκτυο αντιπροσωπειών της Nissan σε όλη την Ευρώπη, ανοίγοντας ένα σημαντικό κανάλι διανομής.

Η νέα συνεργασία ξεκινά με πωλήσεις στην Γαλλία και την Ιταλία οι οποίες προγραμματίζονται από τον Ιούνιο του 2024 και θα ακολουθήσει η Γερμανία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το σχέδιο Arc

Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο, το The Arc, το οποίο μεταξύ άλλων στόχων περιλαμβάνει τη χρήση στρατηγικών συνεργασιών για την προώθηση της επιχειρηματικής ανάπτυξης και μετασχηματισμού της εταιρείας. Η συνεργασία με τη Silence προβάλλει αυτή τη στρατηγική.

Το διθέσιο όχημα χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο αφαιρούμενο σύστημα μπαταρίας, το οποίο επιτρέπει την άνετη φόρτιση στο σπίτι ή στο γραφείο. Η Silence θα επεκτείνει την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών της το επόμενο έτος σε περαιτέρω ευρωπαϊκές αγορές, αντικατοπτρίζοντας το υπάρχον δίκτυό της στην Ισπανία και μειώνοντας το αρχικό κόστος αγοράς των οχημάτων της.

Το οικοσύστημα του σταθμού μπαταριών που είναι ήδη διαθέσιμο στην Ισπανία έχει περισσότερες από 110 τοποθεσίες και 1.110 μονάδες ανταλλαγής μπαταριών. Ο στόχος είναι να φτάσει τους 160 σταθμούς και τις 1.600 μονάδες ανταλλαγής μπαταριών πριν από το τέλος του έτους.

Το S04 Nanocar διατίθεται σε δύο παραλλαγές, τις L6e και L7e. Κάθε έκδοση διαθέτει μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, από 149 χλμ (L7e) έως 175 χλμ (L6e), με τελικές ταχύτητες που φτάνουν τα 45 χλμ/ώρα (L6e) και τα 85 χλμ/ώρα (L7e). Το S04 Nanocar τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες 5,6 kWh, προσφέρει γρήγορες, απλές και βολικές επιλογές φόρτισης, όπως άμεση φόρτιση, εναλλαγή μπαταριών σε ειδικούς σταθμούς και φόρτιση στο σπίτι ή στο γραφείο μέσω αφαιρούμενης μπαταρίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green