Οι πυραμίδες της Γκίζα αποτελούν το νέο προορισμό της Coffee Island στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου επέκτασης των εργασιών της εταιρείας στο εξωτερικό.

Η ελληνική αλυσίδα καφέ άνοιξε πριν από μερικές εβδομάδες το 4ο κατάστημα στην Αίγυπτο. Δημιουργήθηκε ένα experience store (κατάστημα εμπειρίας) στον αρχαιολογικό χώρο, το αρχαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, και επίσης το μόνο που υφίσταται μέχρι σήμερα.

Coffee Island: Επέκταση στο Λονδίνο με νέο κατάστημα

Ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος μιλώντας στον «ΟΤ» δηλώνει ενθουσιασμένος για την ομάδα, την πορεία της διεθνούς εξωστρέφεια και την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

«Η τοποθέτηση του brand σε μια τόσο ιδιαίτερη και δημοφιλή περιοχή, την οποία επισκέπτονται περισσότεροι από 14 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο αποτελεί το νέο milestone της εταιρείας. Σκοπός της ομάδας είναι να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την ήδη αξέχαστη εμπειρία επίσκεψης του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου των Πυραμίδων της Γκίζας. Το συγκεκριμένο δεν είναι απλώς ένα κατάστημα, είναι μία εμπειρία απόλαυσης, εναρμονισμένη πλήρως με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο η ομάδα της Coffee Island υποδέχτηκε τους λάτρεις του καφέ και στο εντυπωσιακό Mall of Egypt, ένα από τα πολυτελέστερα εμπορικά κέντρα της Αιγύπτου.

Το μοντέλο ανάπτυξης

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, η εκτός των ελληνικών συνόρων ανάπτυξη βρίσκεται ψηλά στην στρατηγική της Coffee Island καθώς προσδίδει πρόσθετη δυναμική στις πωλήσεις της εταιρείας.
Η επέκταση στην αιγυπτιακή αγορά έρχεται μετά το πρόσφατο άνοιγμα του τρίτου καταστήματος στο Λονδίνο. Το ταξίδι στην αγγλική πρωτεύουσα, όπως σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος συνεχίζεται στο Edgware Road, κοντά στο Hyde Park και την Oxford Street.

Η είσοδος στην Ισπανία

Ακόμα μια αγορά στο εξωτερικό ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα προϊόντα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, στις 18 Μάϊου ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα του brand στο premium εμπορικό κέντρο Plaza Norte 2 της Μαδρίτης, στο πιο ζωντανό και πολυσύχναστο κομμάτι του βόρειου τμήματος της ισπανικής πρωτεύουσας.

Παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό η μαδριλένικη αγορά θεωρείται μια πολύ δυναμική, και ενδιαφέρουσα αγορά, η οποία συνεχίζει το βηματισμό του δικτύου στο δρόμο της διεθνούς ανάπτυξης.
Η Coffee Island ανήκει στον πατρινό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιόλιο και ξεκίνησε το 1999 στην Πάτρα κατά κύριο λόγο ως καφεκοπτείο.

Το 2009 έκανε ένα καινούργιο ξεκίνημα, λανσάροντας ποιοτικό καφέ στο χέρι. Αναπτύχθηκε ταχύτατα και σήμερα έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα με ένα ευρύ δίκτυο franchise καταστημάτων (πάνω από 400).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις