Την είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε) ανακοίνωσε η Moveo.AI.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Moveo.AI αναβαθμίζει και ψηφιοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΛΚΕ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη – Οι ηγέτες;

Η πλατφόρμα της Moveo.AI, είναι μια Generative Artificial Intelligent πλατφόρμα μέσω της οποίας αξιοποιούνται τα δεδομένα των φορέων και οργανισμών και αυτοματοποιούνται σε συχνές ερωτήσεις αλλά και περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούν διασύνδεση με τρίτα συστήματα (CRM, ERP κλπ), χωρίς να χρειάζεται να γράφουν κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι η Moveo.ΑΙ υποστηρίζει ήδη πάνω από 10 εκ. χρήστες το μήνα, σε 21 γλώσσες και 85 χώρες. Moveo.AI

Ο εικονικός βοηθός του ΕΛΚΕ/ΕΚΠΑ «Αθηνά», έχει ενσωματωθεί ήδη στη ιστοσελίδα της υπηρεσίας (https://www.elke.uoa.gr/) και είναι σε θέση να απαντήσει με ακρίβεια σε ποικίλες ερωτήσεις, που σχετίζονται με υποβολές προτάσεων για ερευνητικά έργα, διαδικασίες προμηθειών και δαπανών, κλινικές μελέτες, ευρωπαϊκά προγράμματα, μισθοδοσίες, κ.α.

Χάρη στην πλατφόρμα δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης της Moveo.AI, σταδιακά οι ερωτήσεις που θα απαντώνται από την «Αθηνά» θα ανανεώνονται και θα αναπτύσσονται, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί περαιτέρω το επίπεδο εξυπηρέτησης της πανεπιστημιακής κοινότητας άμεσα, έγκυρα και έγκαιρα.

Η συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα με τον ΕΛΚΕ καταδεικνύει ότι, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συνδράμει έναν δημόσιο οργανισμό και να καταστεί ένα αποτελεσματικό μέσο για την ενημέρωση και την άμεση εξυπηρέτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόφαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου στις 10 Νοεμβρίου 1983. Σκοπός του Ε.Λ.Κ.Ε. είναι η διαχείριση και διάθεση κονδυλίων και προορίζονται για την κάλυψη δαπανών, οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για τις ανάγκες εκτέλεσης έργων ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, αναπτυξιακών καθώς και έργων συνεχιζόμενης κατάρτισης, σεμιναρίων και συνεδρίων, παροχής επιστημονικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών, εκπόνησης ειδικών και κλινικών μελετών, εκτέλεσης δοκιμών, μετρήσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων, παροχής γνωμοδοτήσεων, σύνταξης προδιαγραφών για λογαριασμό τρίτων, σχεδιασμού και υλοποίησης επιστημονικών, ερευνητικών, πολιτιστικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Πιτσάι (Google): Επιτέλους επιβραδύνεται η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης επιτέλους επιβραδύνεται» - Τι προβλέπει τώρα ο CEO της Google

Θα χρειαστεί χρόνος για μια άλλη τεχνολογική ανακάλυψη για να θέσει ξανά την ΑΙ σε εξαιρετικά γρήγορη αναπυτξιακή ταχύτητα, προβλέπει ο CEO της Google Σουντάρ Πιτσάι

Παπαστεργίου: Ωραίο αλλά ακριβό σπορ η AI – Συνεργασία με το Υπερταμείο για τον «Φάρο»
Tεχνητή νοημοσύνη |

Παπαστεργίου: Ωραίο αλλά ακριβό σπορ η AI – Συνεργασία με το Υπερταμείο για τον «Φάρο»

Στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο Growthfund Summit ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου